Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2012 08:30 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dara Rolins sa na súde rozplakala: Znalec ju potopil!

Nočná mora je späť. Speváčka Dara Rolins (39) si spomenula na celú hrôzu, ktorá sa odohrala pred vyše rokom a pol v Šáreckom údolí.

Vtedy podľa polície zrazila chodca Jindřicha Rotrekla († 63), ktorý tri hodiny po nehode v nemocnici zomrel. Daru tak prežívala najťažšie chvíle života. Ak sa dokáže, že za smrteľnú nehodu je zodpovedná ona, hrozí jej až šesť rokov väzenia. Na súde postupne vypovedali Dara, vdova Olga Rotreklová a svedkovia.

1158071:gallery:true:false:true

Aspoň čiastočnú úľavu musela cítiť Dara Rolins po tom, čo ju dnes súd neposlal za mreže. Súdne ťahanice sa ale stále nekončia. Súdne pojednávanie po výpovediach napokon odročili na 14. marca. V čase súdu však bude Dara Rolins s dcérkou v zahraničí. Marcové pojednávanie sa tak bude konať bez jej prítomnosti, čo sudkyni neprekáža. "Je predčasné sa k niečomu vyjadrovať," vyhlásila speváčka po východe zo súdnej siene. Zdrvená vdova jej odkázala: "Choďte sa rekreovať..."



Dara dorazila krátko pred deviatou hodinou na Obvodný súd Praha 2. Maskovala sa tmavými okuliarmi, sprevádzala ju manažérka Eva Skallová.

Výpoveď Dary Rolins

Ako prvú vypočúvali Rolins. "Vyrazila som s dcérou na Slapy, bola som oddýchnutá, nepožila som alkohol a nebola som pod vplyvom žiadnych liekov. Cestu som poznala a išla som maximálne 30 až 40 kilometrov za hodinu," začala Dara.

"Dcéra chcela piť, tak som jej ho pravou rukou podala, ľavou som držala volant. Po pravotočivej zákrute som zrazu videla cyklistu. Vidím ho a potom si už pamätám len moment stretnutia. Náhle sa predo mnou objavil. Automaticky som šliapla na brzdu," opisovala, ako sa nehoda stala.

"Skontrolovala som dcéru a potom som išla k nemu. Bol pri vedomí. Auto som nechala naštartované. Bol pri vedomí, aj keď som volala záchranku, aj keď prišla," dodala rozrušená Rolins.

Niektoré jej výpovede zmätené. Na prvom výsluchu totiž uviedla, že Rotrekla videla na päťdesiat metrov. Potom že až tesne pred zrážkou. Sudkyňa na to upozornila. "Nerozumela som otázke," tvrdí Dara. Výsluch speváčky trval zhruba pol hodinu. Potom sudkyňa prerušila pojednávanie.

Výpoveď vdovy RotreklovejVdova Olga sa k výsluchu dostala ako druhá. "Áno, spomínam si na ten deň. Volal mi, že ide z rybolovu domov. Potom mi volala polícia, že je manžel na operačnom stole. Potom mi volali, že zomrel. Išla som do nemocnice už len pre jeho veci," spomínala na deň tragédie Rotreklová.

"Zdravotne bol v poriadku. Vždy hovoril, že srdce ako zvon," dodala. A potom už prišli výčitky na Darinu adresu. "Po nehode ma obžalovaná nekontaktovala. Tri dni po nehode ma navštívil právnik Rolins s listom. Tam bolo napísané, že je jej to ľúto a potom už ma nekontaktovala," vypovedala Olga.



"Manžela ešte nepochovali a potom som sa už všetko dozvedela len z novín. Hrozne mi ublížilo, že sme mali chcieť desať miliónov," povedala vdova a rozplakala sa. "Stratil tak veľa krvi, že sa ho nepodarilo zachrániť," vrátila sa neskôr k okamihu smrti milovaného manžela. Výpoveď jej dala poriadne zabrať.

"Žiadne peniaze som od nej nechcela," dodala vdova. Dara ani jej právnik nemali na Rotreklovú otázky, takže týmto sa výsluch vdovy skončil.

1158148:article:true:true:true

1158139:fullwidth:true:true:true

Výpoveď svedka
Na súde vypovedal aj cyklista Jan Veverka, ktorý figuruje ako svedok nehody. "Išiel som na bicykli, potom som počul ranu a snažil sa pomáhať," povedal. Miesto, kde k nešťastiu došlo, podľa neho prehľadné nie je. "Vozovka je úzka. Podľa mňa išla rýchlosťou, ako mala," zastal sa Dary.

Potom opísal, čo videl, keď dorazil na miesto nehody. "Vozidlo obžalovanej stálo. Motocyklista ležal pri múriku, bol pri vedomí. Nikde nekrvácal, volali sme záchranku. Na miesto prišla sanitka bez doktora, potom policajti, až následne prišiel doktor sa záchrankou," povedal súdu Veverka.

"Obžalovaná z celej situácie bola nešťastná. Bavili sme sa spolu o záchranke, že má v aute dieťa a o ďalších veciach," dodal. Potom mu sudkyňa ukazovala fotky z miesta nehody a dávala mu doplňujúce otázky, následne sa výsluch skončil.

Znalecký posudok
Inžinier Pavel Vinkler oboznamoval súd so znaleckým posudkom. "Trvám na záveroch, ktoré som uviedol. Z podkladov, ktoré som mal k dispozícii a z prehliadky vozidiel vyplýva, že došlo k nárazu do motocykla z ľavej strany. Zisťoval som aj polohu stretu. Bolo to 22 metrov pred konečným zastavením automobilu. Nemožno stanoviť miesto stretu. Posudzoval som výhľadové možnosti," zaznelo na súde.

"Vozidlo pani obžalovanej sa pohybovalo vo svojom jazdnom pruhu celým svojím profilom, 0,4 metra presahoval do protismeru. Na mieste bola vozovka široká 5,9 metrov. Motocyklista bol celým svojím profilom v protismernom pruhu," dodal inžinier.

Sudkyňa sa ho pýtala na veľa vecí, čo nie je príjemné hlavne pre obžalovanú speváčku. Dara dokonca vyronila slzy. Utrela si ich vreckovkou, rovnako ako i pot z čela.

"Keby obžalovaná nepresiahla do protismeru tých 40 centimetrov, ku konfliktu by pravdepodobne nedošlo," uviedol znalec. "Rýchlosť obžalovanej bola 39,4 kilometrov za hodinu, 3 sekundy pred zrážkou sa mohli vidieť," povedal ďalej. Po sudkyni ho vypočúvali právnici Rotreklovej a Rolins.


Hrozí jej šesť rokovTreba priznať, že v hre je naozaj veľa. Hoci to ešte pred pár mesiacmi vyzeralo, že sa trestu vyhne, polícia ju napokon obvinila z usmrtenia z nedbanlivosti. Podľa polície jej hrozí až šesťročné väzenie. Rolins ponúkla pozostalým aj odškodné, no tí to odmietli a požadovali viac peňazí. Akú dohru napokon tragédia z 10. júla 2010 bude mať, ukáže až čas.

1158306:fullwidth:true:true:true

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
TAJNÝ recept odhalený: Namiešajte si tento nápoj a vyhnite sa chorobám! Je to jednoduché
Fotky z oslavy Roberta Fica zverejnila Jana Vaľová.
Foto
Fico oslavuje 60-tku vo veľkom štýle: Premiér dostal exkluzívny dar! Pozrite sa na to
Zuzana Dolinková a Robert Fico.
Robert Fico reaguje na kritiku od zdravotníkov: Čo podľa premiéra musí ponúknuť ministerka Dolinková?
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik.
Bezpečnostný expert Bránik: Prečo mi politici prekážajú na miestach katastrof!
Thermometer in front of an autumn colored tree
Užijeme si cez víkend babie leto? Zistite, čo nás čaká, blíži sa prudká ZMENA!
Český prezident Petr Pavel.
Prezident Pavel odovzdal svoj hlas vo voľbách: Silné slová! Jediná cesta, ako niečo zmeniť, je...
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Povodňové fondy EÚ: Dostaneme viac, ako naši susedia? Premiér o tom, koľko peňazí pripadne Slovensku
(ilustr. foto)
Zákon o zdanení nápojov s pridaným cukrom vstúpi do platnosti: Veľký PREHĽAD! Čoho všetkého sa bude týkať?
Ukrajinský tank 110. brigády sa vracia cez pole z frontu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.
Ruský raketový útok zasiahol v Odese to, čo nemal! Zlé správy
Rachelini rodičia sú po jej smrti aj po rokoch zdrvení.
Nečakaná smrť: Rachel († 29) sa v jeden deň smiala, ďalší sa nedokázala nadýchnuť!
Uzatvorená Devínska cesta v Bratislave.
Bratislavskí vodiči, spozornite: Problematický úsek je opäť otvorený! S čím však musíte rátať?
ilustračné foto
A je to tu! POMSTA voči Izraelu: Najnovšie správy neznejú dobre