Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.04.2012 12:42 | Správy | Domáce správy

Pápež Benedikt XVI. príde možno o rok na Slovensko

Benedikta XVI. sa podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského ukazuje ako veľký dar pre celú Cirkev.

Ak už nie tento rok, tak v roku 2013 by mohol podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského prísť pápež Benedikt XVI. na Slovensko. „Keď už nie v roku 2012, ešte lepšie by bolo, keby prišiel v roku výročia príchodu našich svätých vierozvestcov, teda v roku 2013,“ povedal arcibiskup. Pápež Benedikt XVI. napriek pozvaniam na Slovensko tento rok totiž zrejme nepríde. Biskupi pozvali Benedikta XVI. do Bratislavy, Nitry, Žiliny a Prešova na začiatok roka svätých Cyrila a Metoda, teda 3. až 5. júla. Neskôr sa však hovorilo, že by Svätý Otec mohol navštíviť Slovensko v septembri. V septembri však pápež pocestuje do Libanonu, čo už potvrdil vatikánsky hovorca Federico Lombardi. Benedikt XVI. necestuje toľko ako jeho predchodca, preto predstavitelia cirkvi neočakávajú, že by v jednom mesiaci vykonal dve zahraničné cesty. Benedikt XVI. by mohol Slovensko navštíviť na budúci rok. Všetko však bude závisieť od jeho zdravia. Vatikán však stále oficiálne nepotvrdil, ale ani nevylúčil návštevu Svätého Otca Benedikta XVI. na Slovensku. Okrem biskupov pápeža na Slovensko pozval aj prezident Ivan Gašparovič.

Pontifikát Benedikta XVI. sa podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského ukazuje ako veľký dar pre celú Cirkev. Kolégium kardinálov zvolilo pred siedmimi rokmi – 19. apríla 2005 - za 265. pápeža Katolíckej cirkvi nemeckého kardinála Josepha Ratzingera, ktorý si pre svoj pontifikát vybral meno Benedikt XVI. Arcibiskup Zvolenský obdivuje podľa Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska Benedikta XVI. predovšetkým ako učiteľa, ktorý vysvetľuje texty Svätého písma. „Svoju múdrosť prejavil aj vo veľkom počte kníh, ktoré môžeme od neho čítať, ale chcem zdôrazniť najmä ten rozmer, akým obdivuhodným, hlbokým, jednoduchým a zároveň prijateľným a zrozumiteľným spôsobom pre kohokoľvek, prednáša posolstvo Svätého písma,“ povedal Zvolenský.

Na Slovensku si siedme výročie pontifikátu Benedikta XVI. osobitne veriaci pripomenú počas slávnostnej svätej omše 7. mája o 17:00 h v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Turistická atrakcia sa zmenila na horor! Pokazil sa výťah a potom to prišlo...
Foto
Slováci sa z výhry netešili, Slafkovského preradili z prvej formácie
Foto
Daniela Hantuchová s frajerom v palmovom raji: Túlili sa na umelých ostrovoch
Ukrajinská novinárka zahynula v ruskom zajatí, tvrdia ukrajinské úrady
Záhadná smrť ukrajinskej novinárky: Výmeny zajatcov sa už nedočkala
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a talianska premiérka Giorgia Meloniová
Foto
Zelenskyj sa stretol s Meloniovou: Ukrajinský prezident má veľké plány! Aha, čo bude nasledovať
Záchranári prehľadávajú trosky po leteckom útoku ruskej armády na obytnú budovu v ukrajinskom meste Charkov vo štvrtok 3. októbra 2024.
Strašné správy z Ukrajiny: Brutálny útok Ruska má smutné následky
Hurikán Milton má už najmenej desať obetí
Foto
Hurikán Milton ZABÍJA: Zasiahnutí ľudia sa začali správať zvláštne! Je za tým TOTO?
Riley musel plačúceho synčeka tíšiť na rukách.
Foto
Dcéra frontmana († 27) Nirvany šokovala svet príchodom dieťaťa a teraz... Prvá FOTO vnuka Cobaina!
Na prvý vrchol vyliezol ako 16-ročný
Foto
Nimá je NAJMLADŠÍ človek, ktorý zdolal všetky osemtisícovky: Zalapáte po dychu, keď zbadáte jeho vek
Immigration and passport control at the airport. woman border control officer puts a stamp in the US passport of american citizen. Concept
Koniec pečiatkam v pasoch? Európska únia má smelý plán: Narazili na problém
Ľudia sa zhromažďujú pred zničenou obytnou budovou po izraelskom leteckom útoku v Bejrúte 10. októbra 2024.
Foto
Izrael útočil na centrum Bejrútu: O život prišlo viac ako 20 ľudí! To nie je všetko
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Na Zelenského sa valí kritika: Médium Ukrajinska pravda ho obviňuje, hovorí o tlaku na redakciu