Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.03.2013 06:00 | Správy | Krimi | Nehody

Zúfalá matka chlapca († 13) kričala: Bože nebeský, srdce moje, srdiečko!

Malý výletný vrtuľník havaroval včera podvečer pri Šintave (okres Galanta).

Na palube boli štyria ľudia. Havarovaný stroj chvíľu unášal prúd vody. Trom sa podarilo z helikoptéry vyliezť, jeden pasažier zostal zakliesnený v stroji. Nehodu vrtuľníka neprežil len trinásťročný chlapec, ktorý si pravdepodobne nedokázal odopnúť bezpečnostný pás. Traja ľudia skončili so zraneniami v nemocnici.


K nehode vrtuľníka došlo krátko po piatej hodine popoludní. Pilot helikoptéry zatiaľ z nezistených príčin stratil nad strojom kontrolu a skončil v rieke pri Šintave. Polovica vrtuľníka zostala po náraze v strede toku Váhu na plytčine, druhú polovicu následkom prudkého toku odniesol silný prúd. Trom pasažierom sa podarilo dostať z vraku, jedna osoba zostala zakliesnená v helikoptére pripútaná bezpečnostným pásom.

Náhodní okoloidúci - svedkovia nehody, prebrodili rieku a dostali sa k vraku helikoptéry. Na breh vyniesli mŕtve telo 13-ročného chlapca, ktorý bol podľa našich informácií synom pilota. Podľa dostupných správ sa mu zrejme nepodarilo odopnúť bezpečnostný pás a zostal zakliesnený vo vraku. Obeť pri sebe nemala doklady a tak ju nevedeli hneď identifikovať. Ďalší ľudia z dediny, ktorí prišli na miesto nešťastia, sa pokúšali zachrániť ostatných.

Po príchode hasičov aj s člnom na miesto tragédie sedeli na kabíne havarovaného vraku traja ľudia. Jeden svedok-záchranca a dvaja členovia posádky, ktorí boli podchladení. Previezli ich iným vrtuľníkom do nemocnice v Trnave. Zdravotný stav 21-ročnej ženy a a 42-ročného muža je stabilizovaný. Ak nenastanú komplikácie, obaja pacienti budú v priebehu dvoch – troch dní prepustení domov.

Tretí člen posádky, zrejme pilot havarovaného vrtuľníka, utrpel ľahšie zranenia a po ošetrení na mieste ho transportovali do nemocnice v Galante. Podľa hovorkyne Zuzany Farkašovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, na mieste zasahovali záchranárski príslušníci zo Serede, Trnavy a Galanty. Pri zásahu im prácu sťažoval náročný terén, ich auto dokonca uviazlo.

Čo sa včera podvečer pri Šintave odohralo a čo bolo príčinou nešťastia, vyšetruje polícia. Svedkovia tvrdia, že helikoptéra pravdepodobne o niečo zachytila. „Bolo tam natiahnuté lano, asi do neho narazili,“ povedal svedok pre televíziu Markíza. Podľa neho sa vrtuľník zrútil asi z desiatich metrov. „Chlapca oživovali na mieste, ale už mu nebolo pomoci. Ostatní v zúfalstve kričali o pomoc,“ dodal ďalší okoloidúci.

Hasičom sa podarilo v nedeľu neskoro večer vytiahnuť z brehu Váhu chvostovú časť vrtuľníka. Túto časť stroja vyplavilo na breh pri Dolnej Strede v okrese Galanta. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru sa obávali znečistenia životného prostredia prevádzkovými kvapalinami a preto sa rozhodli už vo večerných hodinách konať. Pri odstraňovaní chvostovej časti vrtuľníka asistovala civilná ochrana. Výjazd ukončili o 23:59.

Obeť pri sebe nemala doklady a tak ju nevedeli priamo na mieste hneď identifikovať. Telo chlapca previezli do Nemocnice na Antolskej v Bratislave. Krátko pred desiatou ho prišla do nemocnice identifikovať mama. „Bože nebeský, srdce moje, srdce, srdiečko moje, bože,“ nariekala matka nebohého chlapca, keď auto pohrebnej služby priviezlo telíčko jej syna do petržalskej nemocnice.

V prípade tragického pádu vrtuľníka začala polície trestné stíhanie pre usmrtenie. Štyridsaťročnému pilotovi alkohol nezistili, škody sú minimálne 40 tisíc eur, informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Opičie kiahne sa prenášajú najmä dotykom (ilustračné foto).
V Európe dostala zelenú! Vakcínu proti opičím kiahňam odobrili aj pre dospievajúcich
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Hrozí kolaps?! Dolinková: Konsolidácia verejných financií sa nemala dotknúť zdravotníctva
Mária Zelinová
FotoVáš Tip
Z krásnej markizáčky Márie Zelinovej nespustíte zrak: Pikantné zábery v odvážnych plavkách!
Taťjana Bakalčuková
Muž najbohatšej Rusky spustil streľbu v kancelárii! Teraz čelí vážnym dôsledkom
Na snímke policajti hliadkujú v zaplavenej bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves v utorok 17. septembra 2024.
Foto
Dobré správy! TU odstránili protipovodňové zábrany: Bezplatná jazda MHD?
Policajti zachránili dvoch mužov.
Hrôza na základnej škole: Z okna vypadol maloletý chlapec! Jeho stav je vážny
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Europoslanci tŕpnu: Z toho, čo zaviedol Orbán, môže byť vážna hrozba!
Justin Bieber
Foto
Justin Bieber sa SKRÝVA pred svetom: Z toho, čo sa dopočul, je ZDESENÝ! Nevie to spracovať
Šéfkuchárka sa podelila o správny postup, ktorým cibuľu nakrájate rýchlo a jednoducho.
Foto
Revolučný TRIK! Šéfkuchárka VYZRADILA najlepšiu metódu krájania CIBULE: Už to inak nespravíte
(ilustračné foto)
Aká jeseň nás čaká? Slová, ktoré chceli všetci počuť! Má to však háčik
(ilustr. foto)
Doprajete si vínko alebo čokoládu? Štúdia vám hrá do kariet: Bojujú proti vážnej chorobe
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovenku! Toto mu závidia aj dokumentaristi