Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.03.2013 06:00 | Správy | Krimi | Nehody

Zúfalá matka chlapca († 13) kričala: Bože nebeský, srdce moje, srdiečko!

Malý výletný vrtuľník havaroval včera podvečer pri Šintave (okres Galanta).

Na palube boli štyria ľudia. Havarovaný stroj chvíľu unášal prúd vody. Trom sa podarilo z helikoptéry vyliezť, jeden pasažier zostal zakliesnený v stroji. Nehodu vrtuľníka neprežil len trinásťročný chlapec, ktorý si pravdepodobne nedokázal odopnúť bezpečnostný pás. Traja ľudia skončili so zraneniami v nemocnici.


K nehode vrtuľníka došlo krátko po piatej hodine popoludní. Pilot helikoptéry zatiaľ z nezistených príčin stratil nad strojom kontrolu a skončil v rieke pri Šintave. Polovica vrtuľníka zostala po náraze v strede toku Váhu na plytčine, druhú polovicu následkom prudkého toku odniesol silný prúd. Trom pasažierom sa podarilo dostať z vraku, jedna osoba zostala zakliesnená v helikoptére pripútaná bezpečnostným pásom.

Náhodní okoloidúci - svedkovia nehody, prebrodili rieku a dostali sa k vraku helikoptéry. Na breh vyniesli mŕtve telo 13-ročného chlapca, ktorý bol podľa našich informácií synom pilota. Podľa dostupných správ sa mu zrejme nepodarilo odopnúť bezpečnostný pás a zostal zakliesnený vo vraku. Obeť pri sebe nemala doklady a tak ju nevedeli hneď identifikovať. Ďalší ľudia z dediny, ktorí prišli na miesto nešťastia, sa pokúšali zachrániť ostatných.

Po príchode hasičov aj s člnom na miesto tragédie sedeli na kabíne havarovaného vraku traja ľudia. Jeden svedok-záchranca a dvaja členovia posádky, ktorí boli podchladení. Previezli ich iným vrtuľníkom do nemocnice v Trnave. Zdravotný stav 21-ročnej ženy a a 42-ročného muža je stabilizovaný. Ak nenastanú komplikácie, obaja pacienti budú v priebehu dvoch – troch dní prepustení domov.

Tretí člen posádky, zrejme pilot havarovaného vrtuľníka, utrpel ľahšie zranenia a po ošetrení na mieste ho transportovali do nemocnice v Galante. Podľa hovorkyne Zuzany Farkašovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, na mieste zasahovali záchranárski príslušníci zo Serede, Trnavy a Galanty. Pri zásahu im prácu sťažoval náročný terén, ich auto dokonca uviazlo.

Čo sa včera podvečer pri Šintave odohralo a čo bolo príčinou nešťastia, vyšetruje polícia. Svedkovia tvrdia, že helikoptéra pravdepodobne o niečo zachytila. „Bolo tam natiahnuté lano, asi do neho narazili,“ povedal svedok pre televíziu Markíza. Podľa neho sa vrtuľník zrútil asi z desiatich metrov. „Chlapca oživovali na mieste, ale už mu nebolo pomoci. Ostatní v zúfalstve kričali o pomoc,“ dodal ďalší okoloidúci.

Hasičom sa podarilo v nedeľu neskoro večer vytiahnuť z brehu Váhu chvostovú časť vrtuľníka. Túto časť stroja vyplavilo na breh pri Dolnej Strede v okrese Galanta. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru sa obávali znečistenia životného prostredia prevádzkovými kvapalinami a preto sa rozhodli už vo večerných hodinách konať. Pri odstraňovaní chvostovej časti vrtuľníka asistovala civilná ochrana. Výjazd ukončili o 23:59.

Obeť pri sebe nemala doklady a tak ju nevedeli priamo na mieste hneď identifikovať. Telo chlapca previezli do Nemocnice na Antolskej v Bratislave. Krátko pred desiatou ho prišla do nemocnice identifikovať mama. „Bože nebeský, srdce moje, srdce, srdiečko moje, bože,“ nariekala matka nebohého chlapca, keď auto pohrebnej služby priviezlo telíčko jej syna do petržalskej nemocnice.

V prípade tragického pádu vrtuľníka začala polície trestné stíhanie pre usmrtenie. Štyridsaťročnému pilotovi alkohol nezistili, škody sú minimálne 40 tisíc eur, informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin
Šéf ruskej dumy šokoval najnovším vyhlásením: Slová o svetovej VOJNE a SATANOVI
Vykurovanie
Dobrá správa pre obyvateľov Žiaru nad Hronom: Odstávka je na konci!
Princ George prišiel na svet 23. júla v roku 2013.
Foto
Princezná Kate musela po pôrode prekusnúť horkú pilulku: Pravidlo, ktoré ju ranilo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Shengen nie je podľa Blanára úplne funkčný: Nelegálna migrácia si vyžaduje riešenie
Desať miliárd eur z kohézneho fondu Európskej únie (EÚ) považuje predseda vlády SR Robert Fico za "obrovskú pomoc".
Robert Fico považuje miliardy eur z fondu EÚ za obrovskú pomoc: Pri tomto najmä pomôžu!
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
So škodami po záplavách pomôže Únia: K miliónom z fondov sa dostane aj Slovensko!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
SHMÚ varuje: Hrozia ďalšie povodne! Tieto okresy sú v ohrození
Ilustračné foto.
Ako zistiť, že je niekto ALKOHOLIK: 8 varovných príznakov! TAKTO ho identifikujete
Protest proti ministerke Šimkovičovej v Bratislave.
Foto
Proti Šimkovičovej protestovali v 14 mestách Slovenska: Hanba! Kričali rozhnevaní umelci
 Filmový chodník slávy sa dnes rozrástol o ďalšiu pamätnú dlaždicu s menom Juraj Kukura. 
Foto
Odhalenie dlaždice Juraja Kukuru na chodníku slávy: Naozaj TOTO Kňažko povedal? Aha, kto sa ukázal v dave!
Myšlienku pracovať v štruktúrach trnavského klubu Škrtel stále nezavrhol.
Foto
Reakcia Trnavy na príchod Škrtela do DAC: Náš klub si je plne vedomý sklamania...
Spoznávate chlapca na fotografii?
Foto
HÁDANKA: Spoznávate malého šibala na FOTO? Pre TENTO ikonický prvok ho pozná celé Slovensko