Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2013 18:00 | Šport | Šport mix
Video

Alarmujúci stav basketbalu v Prievidzi: Výkony nehodné majstra!

Klub BC Prievidza naďalej trápia kolísavé výkony, ktoré sa dajú označiť pojmom stabilne nestabilné.

Účastník Slovenskej najvyššej basketbalovej súťaže mužov a zároveň úradujúci majster ligy, klub BC Prievidza, naďalej trápia kolísavé výkony, ktoré sa už dajú označiť pojmom „stabilne nestabilné“.

 

Môže za to naozaj masér?

Svedči o tom fakt, že tím z Prievidze prehral z posledných ôsmich zápasov až sedem, no aby toho nebolo málo, už 3 krát vystriedal trénera, odvolal jeho asistenta a dokonca prepustili aj kustóda, ktorý pracoval zadarmo, len z lásky k basketbalu.

 

Mohlo by byť zaujímavé prečítať si oficiálne stanovisko klubu, prečo bol dobrovoľník prepustený, no to by nesmelo byť na dianie v klube uvalené informačné embargo. Ostáva len pri domnienkach, či si vedenie klubu naozaj naivne myslí, že za zlé výsledky tímu môže pán, čo podáva pitie, masíruje či perie alebo či zaúradoval fakt, že ako jediný z realizačného tímu podal fanúšikom aspoň strohé informácie o podozrivom dianí v klube, za čo musel byť okamžite potrestaný.

Na otázky fanúšikov, pýtajúcich sa na oficiálnej facebookovej stránke klubu, prečo sa akékoľvek informácie musia dozvedať len sprostredkovane od upratovačiek a údržbárov, klub odpovedal, že ich nezverejňuje zo strategických dôvodov.

Ak by sme aj prižmúrili oko nad touto poľutovaniahodnou aroganciou vedenia smerom k fanúšikom, ktorí navštevujú domáce zápasy v hojnom počte a často vytvárajú atmosféru pripomínajúcu tú v bratislavskej hokejovej Slovnaft aréne, stále sa vynárajú nové a nové nejasnosti ohľadom fungovania klubu. 

 

Čo sa stalo s peniazmi?

Ako je možné, že minulý rok vyhralo po takmer dvoch desaťročiach titul mužstvo bez generálneho sponzora, ktoré bol na pokraji krachu a hrozilo, že zanikne? Je paradoxné, že klub, ktorý minulý rok prosil o pomoc mesto, tento rok získal významného generálneho sponzora a „trpí“ najväčšou návštevnosťou v lige, kraľuje chvostu tabuľky. Tí inteligentnejší, ktorí na zápasy nechodia len kričať po rozhodcoch, začali klásť nepríjemné otázky, či vklady sponzora nie sú v tomto prípade kontraproduktívne a tečú správnym smerom - medzi správne prsty.

Dokonca, ak by ste dali dieťaťu dve fotky prievidzskej haly z minulej a tejto sezóny, ťažko tam nájde 3 rozdiely. Kde sú teda získané peniaze, ak sa nepremietli v kvalite hry, ani vo vybavení haly? 

Takýto scenár nepredpokladal určite ani generálny sponzor. Dá sa to predpokladať najmä vzhľadom k predsezónnym vyjadreniam na tlačovej konferencii, kde vedenie spoločne s novým sponzorom avizovalo to, čo chcel každý počuť a každý očakával – obhajobu titulu.

Otvoriť galériu

Z hrdinu outsider

Nereálnosť tohto vyhlásenia začína byť do očí bijúca 4 kolá pred play-off, kedy bola Prievidza opäť deklasovaná na palube lídra tabuľky, Levicami, o takmer 50 bodov (99:54). Do zápasu odmietol nastúpiť najproduktívnejší hráč a účastník all-stars exhibície Joseph Harris pre problémy s vedením.

Boli to opäť upratovačky a údržbári, kto fanúšikom musel pošepkať, čo je vo veci a vysvitlo, že išlo pravdepodobne o požiadavku zvýšenia mzdy. Práve jeho stabilný priemer, 18 bodov na zápas, chýbal Prievidzi k dôstojnej prehre. 

Vďaka tomuto debaklu však prišiel pozápasový rozhovor, kde sa nový tréner Prievidze, KrunoslavKrajnovič, ukázal ako dobrá voľba pre tím, pretože ako jediný povedal krutú pravdu o súčasnom stave prievidzkého basketbalu a okamžite bol priaznivcami navrhnutý na pozíciu hovorcu klubu. 

Aj táto piata prehra v rade by bola odpustiteľná keby nenasledovala ďalšia, šiesta, ktorá bola o to citlivejšia, že sa jednalo o tradične vyhecované derby s aktuálne posledným tímom tabuľky - Handlovou.

Aj napriek oklieštenej zostave cestovala Prievidza do susedného mesta ako jednoznačný favorit. Zápas sprevádzala, ako vždy, výborná atmosféra, no nechýbala ani tradičná vložka v podobe bitky fanúšikov po zápase.

Prievidza si napriek papierovým predpokladom nečakane nechala nastrieľať 40 bodov od rozohrávača Handlovej Kevina Bridgewatersa a celkovo tak prehrala tesne o dva body v pomere 73:71.

Aj v tomto zápase sa ukázalo, že súčasným najväčším nepriateľom Prievidze je práve psychika mužstva a musel prísť teda „majster“ z Prievidze, ktorý Handlovčanom pretrhol 8 zápasovú šnúru prehier a natiahol tak svoju vlastnú.

 

Svitá na lepšie časy?

Dúfajme, že sa vedenie Prievidze poučí z predchádzajúcich chýb a uvedomí si, že úprimnosť nie je urážkou. Napokon, po príklad dobrej marketingovej propagácie nemusia chodiť ani tak ďaleko. Napríklad taký Inter Bratislava tento rok angažoval skvelo hrajúceho Martina Rančíka a Alanda Tuckera, ktorý si zahral v najprestížnejšej basketbalovej súťaži NBA.

Tento krok, ktorý výrazne posúva kvalitu slovenskej basketbalovej ligy nahor sa okamžite odrazil na návštevnosti domácich zápasov klubu, keď sa prinajmenšom zdvojnásobil počet divákov domácich zápasov Interu. Navyše sa bratislavský klub stal okamžite ašpirantom na titul.

Fanúšikom Prievidze tak zostáva dúfať, že sa ich tím s príchodom novej posily ku koncu prestupového obdobia, krídelníka Dejana Meznariča, pozviecha a hrdo dokráča do cieľa. 

Už dnes majú šancu o 18tej hodine potešiť doma svojich priaznivcov víťazstvom v repríze minuloročného finále najvyššej mužskej súťaže v basketbale medzi domácim celkom BC Prievidza a aktuálne druhým celkom tabuľky, mužstvom MBK Rieker Komárno.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Príslušník izraelských bezpečnostných síl skúma škody na dome zasiahnutého raketou vystrelenou z Libanonu v meste Majd al-Krum.
Hizballáh podnikol raketový útok na Izrael: Jedna z rakiet mala symbolický význam
Muža vyhlásili za mŕtveho a zobrali ho na darovanie orgánov, cestou na operačnú sálu sa prebral.
Muža vyhlásili za mŕtveho: Pri operácii na darovanie orgánov sa PREBUDIL! Desivé, ako skončil
Americký prezident Joe Biden
Biden o napätí na Blízkom východe: Viem, kedy to príde! Izrael chystá niečo veľké
Zmiznutie Larsa zostáva záhadou aj po 10 rokoch...
Foto
Najväčšia ZÁHADA zmiznutia turistu: Po TOMTO ho už nikdy nevideli! Znepokojivé posledné VIDEO
Juraj Slafkovský sa zranil na tréningu Montrealu
Foto
Šokujúca správa zo zámoria: Juraj Slafkovský sa zranil! Sezóna v ohrození?
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin dostal pozvánku na summit G20, má to ale háčik: Bude mať odvahu prísť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin vyhlásil, že Spojené štáty by sa mali zamyslieť nad svojou politikou: Sankcie poškodzujú americký dolár
Na snímke minister zdravotníctva SR Kamil Šaško (Hlas-SD).
Slovenská komora zdravotníckych záchranárov víta rozhodnutie nového ministra: Záchranárom sa nebudú znižovať platy
Muža vypátrali a zadržali v piatok v Medzeve v okrese Košice-okolie.
Lovci lebiek z Prezídia policajného zboru zadržali medzinárodne hľadaného Slováka: Muž sa pokúsil o vraždu
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Juraj Blanár.
Slovensko a Srbsko majú výnimočné vzťahy: Šéf rezortu diplomacie sa stretol sministrom zahraničia v Belehrade
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár v Srbsku otvoril honorárny konzulát: Dúfa v upevnenie vzťahov medzi krajinami
Nové osvetlenie v tréningovej hale zimného štadióna v Steel aréne.
Variabilná plocha v Steel Aréna: Aké možnosti jej rekonštrukcia priniesla?