Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2021 20:07 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2021
Video

Ramsay skritizoval svoj tím: Prečo nevystriedal brankára a čo sa stalo s Hrivíkom?

Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay nebol po zápase so Švajčiarskom na MS v Rige spokojný najmä s disciplínou. Jeho zverenci inkasovali až päťkrát v oslabení, ktoré podľa kormidelníka Slovákov uberali tímu sily.

Helvéti začali osemgólový koncert v prvej tretine po vylúčení Kristiána Pospíšila do konca zápasu. Predtým však mal veľkú šancu otvoriť skóre Matúš Sukeľ. "Napriek tomu, že sme v prvej tretine hrali v päťminútovom oslabení, mali sme sľubnú šancu na gól. Hrali sme odvážne, hráči boli plní entuziazmu. Napokon sme inkasovali po našej šanci. Potom súper pridal druhý a tretí gól. Naša hra nebola dobrá, stagnovali sme, prestali sme korčuľovať, vďaka čomu sa súper dostával do šancí. Nerobili sme na súpera žiaden tlak. Toto nie je ten prejav, akým sa chceme prezentovať. Musíme hrať rýchlejšie, napádať súpera, vyvíjať na neho tlak. Mali sme priveľa vylúčených, čo nám uberalo sily," povedal po zápase Ramsay.

Brankár Július Hudáček dostal z prvých deviatich striel tri góly, pričom pri dvoch mu Švajčiari umne zakryli výhľad. Tréner Slovákov však o výmene na brankárskom poste neuvažoval. Zápas však nedohral Marek Hrivík. "Marek odohral veľa minút v prvých dvoch tretinách, sám povedal, že to nie je ono. Aj vzhľadom na stav sme sa rozhodli, že ho necháme oddýchnuť. Bolo to moje rozhodnutie. Vždy sa pozerám do budúcna. Nechcel som, aby sa zranil. Zápas bol už v štádiu, keď sme vysoko prehrávali. Hoci bol prichystaný hrať, po vzájomnej debate sme sa rozhodli, že v zápase nebude pokračovať. Brankára som možno mohol striedať, ale vzhľadom na to, v akom stave sa nachádzalo mužstvo, či spomínaný Hrivík, koncentroval som sa na tím. Možno by bolo fajn, ak by dostal na posledných 20 minút šancu druhý brankár, ale napokon som sa rozhodol inak," dodal Ramsay.

Okrem Pospíšila dostal trest do konca zápasu aj obranca Mislav Rosandič, ktorý osem minút pred koncom duelu opľul švajčiarskeho Siegenthalera. "Bohužiaľ, ten prvý zákrok bol faul na hlavu, ktorý nemá nikto z nás rád. Vyzeralo to, že ho trafil na hlavu, preto musím dať za pravdu rozhodcom. V druhom prípade ani neviem, čo sa presne stalo. Nemyslím, že by hráč ako Rosandič mal úmysel urobiť faul, za ktorý by dostal päťminútový trest. Z môjho pohľadu je to dobrý hokejista, nie je to človek, ktorý by to spravil úmyselne. Bol to nešťastný okamih, stalo sa. Určite za to Rosandiča neobviňujeme," vysvetlil tréner Slovákov.

Diskusia /
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Monika Szabó
Herečka Monika Szabó: 7 vecí, ktoré ste o nej možno netušili! Botox do podpazušia a...
Ilustračné foto.
Prípady otráv hubami neustále pribúdajú: Zdanie môže klamať, buďte opatrní najmä pri tejto jednej
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda.
Politici zarábajú príliš veľa, myslia si Poliaci: Aha, koľko dostávajú u našich susedov
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Foto
Legenda posiela odkaz Vlhovej: Dôležitá je psychika, toto nemôže vnímať! Predstaví sa v Söldene?
Krajská knižnica v Žiline oslavuje 100 rokov.
FotoVáš Tip
Významné výročie pre žilinských knihomoľov: Prvá verejná knižnica v meste vznikla pred 100 rokmi!
Súd so Šeparnevom, ktorý postrelil študentku Mišku.
Proces s učiteľom, ktorý postrelil študentku Mišku, pokračuje: Bude rozhodnutie odvolacieho súdu prísnejšie?
Gabriella a Jamal si svoje áno povedali na krátkom 30 - minútovom obrade v michiganskej väznici.
Foto
Šokujúce, za koho sa Gabriella vydala! Keď sa to jej blízki dozvedeli, chytali sa za hlavu
(ilustračné foto)
Občania Moldavska rozhodnú o budúcom smerovaní svojej krajiny: Kľúčové voľby i referendum o vstupe do EÚ!
Cropped shot of a group of colleagues using their smart phones in synchronicity
6 znakov, že to so sociálnymi médiami PREHÁŇATE: Deje sa to aj vám? Alarmujúce čísla
Sociálne siete.
Prieskum odhalil najobľúbenejšie sociálne siete Slovákov: TÁTO sa umiestnila na prvej priečke, používate ju aj vy?
Michael Jackson.
Kráľ popu († 50) si chcel zahrať vo filme: Brutálne odmietnutie! Čítajte, aký dostal náklad
Exprezident Rudolf Schuster počas vysadenia prvého stromu do Aleje významných osobností v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach.
Váš Tip
Botanická záhrada v Košiciach sa pýši novou Alejou osobností: Aha, kto zasadil prvý strom!