Pripomenula to Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Rovnako stále platí, že príbor nesmie byť voľne dostupný na stoloch, ale musí ho priniesť personál k jedlu zabalený vo vreckovke. V ružových, červených a bordových okresoch je možné pokrmy a nápoje konzumovať len v exteriéri, na terasách.
"V oranžových a žltých okresoch je možné piť a jesť aj v interiéri. Nutné je dodržať obsadenie jedného stola najviac štyrmi osobami alebo osobami z jednej domácnosti v oranžovom okrese, a obsadenie jedného stola najviac šiestimi osobami alebo osobami z jednej domácnosti v žltom okrese," spresnila Račková.
V žltých a oranžových okresoch je potrebné mať v interiéri na tvári minimálne rúško, šatku alebo šál. To sa týka aj pobytu v reštaurácií. Rúško si možno dať z tváre dolu na čas nevyhnutný na jedenie a pitie. "Naďalej je potrebné vykonávať dezinfekciu jedálneho lístka, stolov a dotykových plôch po každom zákazníkovi a každú hodinu vykonávať dezinfekciu hygienických zariadení," dodala Račková.