Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Odborník na mlieko a mliečne výrobky Karol Herian: Zarážajúce zistenie o slovenských syrárskych špecialitách

Odborník na mlieko a mliečne výrobky Karol Herian: Zarážajúce zistenie o slovenských syrárskych špecialitách
Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Máte radi mlieko? A čo mliečne výrobky? Ako často po nich siahnete? Vedeli ste, že mlieko pre svoje blahodarné účinky dostalo pomenovanie biele zlato? Je však mlieko naozaj zázrak a všeliek, alebo je to len mýtus?

Mnohým z nás totiž práve mlieko spôsobuje tráviace ťažkosti. Na tieto otázky sme sa pýtali Ing. Karola Heriana, CSc, dlhoročného generálneho riaditeľa Výskumného ústavu mliekarenského v Žiline. Oblasti výskumu a presadzovania mlieka vo výrobe i výžive sa venuje dodnes, hoci už na dôchodku.

Ako uznávaný odborník chodieval najmä do Nemecka, Fínska, Švajčiarska, Dánska, Holandska, kde hodnotil kvalitu syrov. Pôsobil 16 rokov ako svetový rozhodca na syrárskych súťažiach. Spolupracuje s viacerými vysokými školami, je členom komisií, hodnotí záverečné práce, diplomovky s tematikou mliečnych výrobkov. Spolupracoval ako odborník pri nakrúcaní viacerých filmov.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace