Jednoduchá jahodová roláda
Potrebujeme:
Na cesto:
- 140 g hladkej múky
- 1.5 PL kukuričného škrobu
- 4 ks vajcia
- 120 g krupicového cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL vanilkového extraktu
Na plnku:
- 400 ml smotana na šľahanie
- 2 PL cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- čerstvé jahody
Príprava:
1. Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Do misy rozbijeme vajíčka, pridáme krupicový cukor a vanilkový extrakt. Ručným šľahačom vyšľaháme do penista. Potom pridáme múku s kukuričným škrobom a kypriacim práškom. Všetko dobre premiešame a cesto vylejeme na vystlaný plech. Rozotrieme a pečieme 10 až 15 minút.
2. Z upečeného cesta stiahneme papier na pečenie a ešte horúce cesto zrolujeme a následne necháme vychladnúť.
3. Na plnku vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkovým extraktom. Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cesto rozvinieme, potrieme šľahačkou a posypeme jahodami. Opäť zrolujeme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním môžeme roládu ozdobiť jahodami a posypať práškovým cukrom.