Ako informuje portál New York Post, iba 13-ročná Reese Langer z amerického štátu Idaho trpela ťažkou potravinovou alergiou, ktorú jej diagnostikovali ešte v mladom veku. Za ten čas sa naučila, ktoré potraviny nemôže jesť a na výrobkoch zakaždým dôsledne kontrolovala ich zloženie.
„Bola skvelá v tom, že vedela, aké potraviny nemôže konzumovať a kde by sa tieto ingrediencie pravdepodobne mohli skrývať,“ uviedla jej rodina prostredníctvom neziskovej organizácie ReeseStrong, cez ktorú sa teraz snažia zvyšovať povedomie o potravinových alergiách.
Napriek tomu však na večierku roztlieskavačiek zjedla dezert, ktorý jej spôsobil ťažkú alergickú reakciu, následkom ktorej v nemocnici o štyri dni zomrela. O aký dezert išlo a aká konkrétna ingrediencia jej spôsobila túto smrteľnú reakciu, rodina bližšie nešpecifikovala.„Modlili sme sa za zázrak, ale v skutočnosti sme ho dostali pred 13 rokmi. Boli sme tak veľmi požehnaní, že máme túto krásnu dušu v našich životoch,“ povedala jej zronená mama Heather. Rodina aj priatelia si zosnulé dievčatko uctili na verejnom zhromaždení.