Vyprážané palacinky plnené mletým mäsom
Na 8 porcií potrebujeme
Na palacinky:
- 2 hrnčeky mlieka
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 vajcia
- štipku soli
Na plnku:
- 2 PL oleja
- 500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hov.)
- 1 ks cibuľu
- 1 kapiu
- 1 konzervu sladkej kukurice
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, mleté korenie, mletú papriku
- 8 plátkov eidamu
Na obaľovanie:
- 3 vajcia
- 2 hrnčeky strúhanky
- olej na vyprážanie
1. Na panici rozohrejeme olej, pridáme mleté mäsko, soľ a korenie. Keď sa zatiahne, prisypeme nasekanú cibuľu, nakrájanú kapiu, kukuricu a ďalej opekáme. Keď je mäso hotové, pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti mletú papriku. Chvíľu zahrievame, odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Medzitým si pripravíme palacinkové cesto z mlieka, vajec, múky a soli. Na stredne veľkej panvici či palacinkárni upečieme palacinky a necháme ich vychladnúť. Do stredu každej palacinky položíme plátok syra, nanesieme mäsovú plnku a zabalíme tak, že najskôr preložíme boky a následne zrolujeme do uzavretej rolky. Palacinky uložíme na 30 minút do chladničky, aby lepšie držali tvar pri obaľovaní. Potom každú obalíme v rozšľahaných vajíčkach, v strúhanke a vypražíme na oleji.