Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2021 19:56 | Šport | Futbal | ME vo futbale 2020
Foto

Dánsky futbalový sen pokračuje: Rozdrvili Wales a postupujú do štvrťfinále!

Futbalisti Dánska postúpili do štvrťfinále ME 2020.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V sobotnom osemfinálovom stretnutí zdolali v Amsterdame Wales 4:0. Vo štvrťfinále, ktoré je na programe o týždeň v Baku o 18.00 SELČ, narazia na víťaza duelu Holandsko - Česko (nedeľa 27. júna o 18.00).

Dáni položili základ svojho triumfu v 27. minúte, keď sa prvýkrát v zápase presadil Kasper Dolberg. Tri minúty po prestávke sa ten istý hráč presadil po druhý raz a víťazstvo spečatili v závere duelu Joakim Maehle a Martin Braithwaite.

Osemfinále:

Amsterdam

Wales - Dánsko 0:4 (0:1)

Góly: 27. a 48. Dolberg, 89. Maehle, 90.+6 Braithwaite. Rozhodovali: Siebert - Seidel, Foltyn (všetci Nem.), ŽK: Rodon, Moore, Brooks, Bale, ČK: 90. Wilson (všetci Wales)

Wales: Ward – C. Roberts (40. N. Williams), Rodon, Mepham, Davies – Morrell (59. Wilson), Allen – James (78. Brooks), Ramsey, Bale – Moore (78. T. Roberts).

Dánsko: Schmeichel – Christensen, Kjaer (77. Andersen), Vestergaard – Stryger, Höjbjerg, Delaney (60. Jensen), Maehle – Damsgaard (60. Nörgaard), Dolberg (69. Cornelius), Braithwaite

 

Aktívnejšie vstúpili do zápasu Dáni, potom sa hra vyrovnala. V 10. minúte nepríjemne vystrelil Bale, lopta len tesne minula ľavú žrď. Potom sa zasa dostali k slovu Dáni, v 20. minúte kopali tri rohové kopy za sebou. Priestor brány však trafili až v 27. minúte a hneď z toho rezultoval gól. Maehle prihral na ľavú stranu do behu Damsgaardovi, ten na seba natiahol dvoch hráčov a posunul loptu na Dolberga. Ten si ju dal na pravačku a z priestoru tesne za šestnástkou zakončil k zadnej žrdi - 0:1. Päť minút pred prestávkou musel tréner Walesu nútene striedať zraneného Robertsa, Dáni potom mali možnosť zvýšiť náskok. Maehle sa ocitol v dobrej pozícii, ale Ward jeho úmysel vystihol.

V druhom polčase sa hralo len tri minúty, keď Braithwaite utiekol po pravej strane, jeho center odvrátil striedajúci N. Williams len k Dolbergovi a dánsky útočník strelil svoj druhý gól v zápase. Dáni mali viac z hry, Walesania sa pred bránku často nedostávali a keď už rýchlonohý Bale prenikol po krídle, jeho prihrávky nenachádzali adresáta. Tento scenár sa zopakoval aj v 73. minúte po rýchlom protiútoku, Dáni mali predtým dobrú možnosť na tretí gól, ktorú však zmaril obranným zákrokom Moore. Futbalisti Dánska potom čoraz viac kúskovali hru, ich tréner prestriedal a na trávnik poslal čerstvé sily. Náskok si pohodlne strážili a v závere ho ešte zvýšili. Najskôr sa po peknej individuálnej akcii presadil Maehle a v šiestej minúte nadstaveného času dal svoj prvý gól na šampionáte Braithwaite. Tento zásah ešte arbitri konzultovali s VAR, keďže strelec gólu stál pred zakončením na hrane ofsajdu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Počet nebezpečných hrochov, ktoré napádajú rybárov, stúpol už na číslo 169.
Z výletu sa stal boj o holý život! Na Rolanda zaútočil hroch: Okamihy hrôzy opísal do DETAILOV
Dvojica si je oporou v dobrom aj v zlom.
Robo Jakab ÚPRIMNE o manželstve: TOTO nám stoplo rodičovstvo! Vzťah s Aničkou si prešiel skúškou
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Dosiahne Slovensko pokrok na medzinárodnej úrovni? Ministerstvo vnútra reaguje na odporúčania GRECO!
Slávny štadión bol slávnostne otvorený v roku 1994.
Hrali na ňom aj giganti ako Arsenal či Chelsea: Ikonický štadión šiel k zemi!
(ilustračná fotografia).
Vybuchla čerpacia stanica: Z budovy zostali len trosky, hlásia viacero obetí!
Letisko Malpensa v Miláne (ilustračné foto).
Obyvatelia Milána sa búria: Ich letisko majú premenovať! Aha, aké kontroverzné meno má niesť
Na snímke uprostred zozadu premiér SR Robert Fico (Smer-SD) sa stretol s predstaviteľmi protikorupčného orgánu Rady Európy - Skupina štátov proti korupcii (GRECO) k téme korupcie na Úrade vlády SR v Bratislave.
Premiér sa stretol s dôležitými európskymi predstaviteľmi: Čo bolo ich hlavnou témou? TAKÉTO dostalo Slovensko odporúčania
Taylor-Johnson sa vďaka svojim hereckým rolám dostáva čoraz viac na výslnie.
Foto
Stane sa TENTO fešák novým Jamesom Bondom? Telo na to určite má! Na pláži by vám zrak padol hneď TAM
Bejrút čelil obrovskému izraelskému útoku.
Izrael uskutočnil najväčší útok v Bejrúte od začiatku konfliktu: Z miesta hlásia mnoho obetí
 Jane sa rozhodla dlhodobo jesť iba konzervované sardinky.
Foto
Žena sa rozhodla jesť iba sardinky: Šokujúce, čo to spravilo s jej telom!
Slovenský ľudový a umelecký kolektív (SĽUK) vyhlásil a zapísal nové prvky do zoznamu kultúrneho dedičstva Slovenska.
Aktualizované
Štát ocenil nehmotné poklady našich predkov: Do zoznamu kultúrneho dedičstva pribudli nové prvky!
Donald Trump (vpravo) kráča s Volodymyrom Zelenským počas ich stretnutia v Trump Tower v New Yorku.
Trump na stretnutí so Zelenským: Tú vojnu vyriešime veľmi rýchlo!