Mliečna torta s mascarpone krémom
Potrebujeme:
Na korpus:
5 vajíčok
1 lyžičku soli
240 g kryštálového cukru
80 ml mlieka
240 g polohrubej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
Na plnku:
250 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
Na sirup:
220 g kondenzovaného mlieka
220 g sladeného kondenzovaného mlieka
90 ml smotany na šľahanie Pilos
Okrem toho:
300 g džemu z lesného ovocia Maribel
600 g bobuľového ovocia
Príprava:
1. Z bielok a štipky soli vyšľaháme polotuhý sneh. Pridáme 60 g cukru a došľaháme dotuha. Žĺtky so 180 g cukru vyšľaháme na svetlú penu. Prilejeme mlieko. Suché ingrediencie preosejeme a jemne ručne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Na záver vmiešame sneh a cesto vlejeme do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút dozlatista.
2. Na plnku vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone na nadýchaný krém. Na sirup zmiešame všetky suroviny.
3. Upečený a vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Spodný plát potrieme ⅓ sirupu, potom ⅓ džemu a navrstvíme ⅓ krému. Na krém uložíme ⅓ umytého bobuľového ovocia. Prikryjeme druhým plátom cesta a postupujeme rovnako. Tak isto aj pri treťom. Takto pripravenú tortu dáme pred podávaním vychladiť.