Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.06.2021 14:05 | Šport | Futbal | ME vo futbale 2020
Foto

Luhový chváli Čechov a kritizuje Slovákov: V čom vidím zásadný rozdiel?

Už niekoľko rokov žije u našich západných susedov. Bývalý slovenský útočník Ľubomír Luhový (54) si nedal ujsť osemfinálový duel, v ktorom Česko senzačne zdolalo Holandsko (2:0) a v sobotňajšom štvrťfinále zabojuje proti Dánsku o postup medzi kvarteto najlepších tímov majstrovstiev Európy.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Česi zvládli náročný súboj znamenite. Takticky i herne bez väčších chýb. „Bolo by klamstvom tvrdiť, že som očakával ich postup ďalej. Po prehre s Angličanmi boli mierne kritizovaní, lebo niektorí ich hráči sa v zápase na Wembley len hľadali. Napríklad obávaný Tomáš Souček, ale aj ďalší. Treba však dodať, že obe mužstvá mali už pred duelom zabezpečený postup zo skupiny,“ uviedol Luhový pre Nový Čas.

S Holanďanmi to už bola vyraďovačka, v ktorej zvyčajne rozhodujú detaily. Stačí jediná chyba či zaváhanie a úsilie celého tímu je preč. „V priebehu niekoľkých sekúnd sa udiali dve situácie, ktoré ovplyvnili priebeh zápasu. Holanďan Malen nepremenil samostatný nájazd a hneď z protiútoku za hru rukou v pozícii posledného hráča bol vylúčený De Light. Čakal som, že Holanďania sa s oslabením vyrovnajú, ale zlomilo ich to.“

Mužstvo trénera Jaroslava Šilhavého dokonale využilo ponúknutú príležitosť a dvoma gólmi vyradilo jedného z favoritov na titul. „Česi podali kvalitný výkon. Majú neskutočnú silu v tom, že ich hráči hrávajú pravidelne v kluboch a navyše v základných zostavách. Sú fyzicky dobre stavaní a kondične skvele pripravení. Český hráč veľmi rád reprezentuje. To bolo v tomto zápase vidieť. Každý zapadol do tímu a na ihrisku nechali všetky sily,“ tvrdí Luhový.

Podľa niekdajšieho útočníka bratislavského Interu, Banskej Bystrice, Trnavy či Petržalky pomáha českej reprezentácii konkurenčné prostredie v domácej lige, kde prím tvrdia Slavia a Sparta. Vo štvrťfinále čakajú našich susedov húževnatí Dáni, ktorí dvakrát za sebou nadelili súperom (Rusko, Wales) po štyri góly. „Dáni hrajú poctivý futbal. Bude to taktická bitka. Česi majú na to, aby ich zdolali, no pozor, Dáni sú veľmi dobre atleticky pripravení.“

Luhový kladie Čechov do protipólu so Slovákmi, ktorí skončili na šampionáte už v základnej skupine. „Víťazstvo nad Poľskom bolo o.k. No v druhom zápase proti Švédom sa mali jednoznačne sústrediť na zisk potrebného bodu, ktorý by stačil na postup. V tom súboji im však chýbalo viac úsilia. Nestačí ho ukázať v každom treťom-štvrtom zápase. Naši hráči nehrávajú v kluboch, nemajú formu, fyzicky i mentálne nie sú silní a odolní. V tom vidím podstatný rozdiel oproti Čechom.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Vladimir Putin.
Rusko chce so zmenami klímy bojovať po svojom: Ich plán mnohých nepoteší!
Finančná správa si posvietila na firmy
Colníci zaistili množstvo falzifikátov: Mali sa predávať na Slovensku! Produkty môžu ohrozovať ZDRAVIE
Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR v Bratislave.
Riaditeľ Audiovizuálneho fondu reaguje na vyhodnotenie NKÚ: TOTO sa 15 rokov nepripomienkovalo!
Foto
Za Slafkovským sa ide potrhať ĎALŠIA mladá Kanaďanka: Neuveríte, čo kvôli nemu spravila!
(ilustračné foto)
Prieskum stravovania na Slovensku priniesol hrozivé výsledky: Obezitou trpia stále mladšie deti!
Izraelskí vojaci stoja pri tankoch na severe Izraela v piatok 27. septembra 2024.
Foto
Hrozí totálna vojna?! To nevyzerá vôbec dobre: Krajina varuje
O post sa stále nik neprihlásil.
Hrozba na súdoch v tomto kraji sa nepotvrdila: Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie
FS zaistila v poľskej dodávke na Kysuciach viac ako dva milióny cigariet.
Foto
Finančná správa hlási MEGA úlovok na Kysuciach: Zaistili viac ako 2 milióny... To budete pozerať!
Migrants find shelter from rain and cold weather and warm your hands around the fire.
Desaťtisíce ľudí prekračujú hranice! Masívny útek: Čo sa tam deje?
Policajti našli v jazere pri obci Borský Svätý Jur v okrese Senica auto, ktoré malo v nedeľu (22. 9.) skoro ráno usmrtiť 21-ročného chodca na ceste pri obci Kúty v okrese Senica.
Nové informácie o nehode, pri ktorej tragicky zahynul Sebastián († 21): Čo prezradila polícia o vodičovi?
Robert Fico
Premiér Fico už o chvíľu odchádza zo Slovenska: Čaká ho dôležitá úloha! Aha, kto pôjde s ním
Smúti: Herečka Podzámska sa vyrovnáva so stratou blízkeho človeka.
Foto
PRVÉ zábery Podzámskej po krušnom období: Pozrite sa, pri kom má opäť na perách úsmev!