Koronavírus nám ukázal, akí sme všetci zraniteľní a aké je dôležité obnoviť rovnováhu medzi ľudskou činnosťou a prírodou. Ústrednou myšlienkou princípu „z farmy na stôl“ je poukázať na novú a lepšiu rovnováhu medzi prírodou, potravinovými systémami a biodiverzitou, chrániť zdravie a kvalitné životné podmienky občanov EÚ a zároveň zvýšiť konkurencieschopnosť a odolnosť Európy.
No pomôcť môže tiež každý jednotlivec. Ak si kladiete otázku, aký vplyv majú lokálne potraviny na náš organizmus a životné prostredie, máme pre vás odpoveď. Pozrite si video zo série Rozmanitosť v prírode a na tanieri, kde zistíte viac o výhodách lokálnych a sezónnych potravín.
V zaujímavom rozhovore Anetty Vaculíkovej (zakladateľky Skutočne zdravá škola a členky hnutia Slow Food) a Ladislava Mika (vedúceho Zastúpenia Európskej komisie v SR) sa dozviete mnoho užitočných informácií a rád.
Viac informácií o európskych témach nájdete na www.europa.sk.