Ušetríte ním čas i energiu a variť v ňom zvládnu aj začiatočníci. Technologický pokrok zabezpečil, že oproti minulosti sa už nemusíte obávať výbuchov či neovládateľných únikov pary. Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na kvalitu moderných verzií.
Takzvaný papiňák využíva fakt, že pri rastúcom tlaku sa zvyšuje aj bod varu. Tekutiny v tesne uzavretom a zaistenom hrnci dosahujú vplyvom tlaku hromadiace sa pary vyšších teplôt a príprava pokrmov sa tak výrazne zrýchľuje. Preto sa tieto hrnce využívajú najmä na varenie mäsa, vývarov či tvrdých strukovín.
Hana Hoffmannová, šéfredaktorka magazínu dTest, konštatuje: „Skúškami bezpečnosti prešli všetky testované hrnce.“ A ďalej pokračuje: „Najdôležitejšia bola skúška varenia, pri ktorej sme zisťovali, ktoré hrnce obstoja v príprave duseného hovädzieho mäsa so zeleninou a tiež fazule.“ A rozdiely boli citeľné.