Zo šou do reality
Do televíznej relácie MasterChef sa v roku 2016 prihlásila z čírej zvedavosti. „Chcela som vedieť, ako na moje kuchárske pokusy zareagujú ostatní profíci,“ vysvetľuje svoje pohnútky ísť pred televízne kamery. „Práve po tejto skúsenosti som sa definitívne rozhodla, že by som sa cukrárstvu chcela venovať naplno. Veľkú zásluhu na tom majú odborníci, ktorí boli súčasťou nakrúcania a ktorí pre mňa boli v mnohom inšpiráciou a veľkým posunom vpred. Zároveň mi to pomohlo v medializácii.“
Pri otvorení prevádzky už ľudia vedeli, o koho ide, poznali ju a boli aj tak trochu zvedaví, ako jej výtvory chutia a či to dievča z telky niečo aj reálne dokáže. Andrea hovorí, že najväčším zdrojom príjmov boli zo začiatku oslavy, svadby, firemné akcie, ktoré sa kvôli korone už vyše roka takmer nekonajú. Pečú aj na malé rodinné posedenia, ale práce je oveľa menej. Preto pridali nové služby, napríklad dovoz koláčikov priamo domov.
„Ponúkli sme zákazníkom aj možnosť objednať si koláčiky na diaľku a my ich doručíme priamo na adresu k ich blízkym aj s pekným odkazom. Často túto možnosť využívajú ľudia, ktorí sú napríklad v zahraničí a kvôli situácii sa so svojimi blízkymi dlho nevideli.“ Ako vraví, často sa tak stávajú svedkami dojímavých reakcií ľudí, ktoré dávajú jej práci ešte väčší zmysel.
Kaviareň ako sen
Práve vďaka menšiemu množstvu práce má však viac času na plány a sny. Túži po vlastnej kaviarni. „Aktuálne sa venujem rôznym stavebným prácam, zariaďovaniu interiéru kaviarne a podobne. Pevne verím, že kým sa mi to všetko podarí dotiahnuť do dokonalosti, opatrenia trošku povolia, situácia sa zlepší a ja budem môcť otvoriť dvere svojej kaviarne, kde si ľudia budú môcť vychutnať kvalitnú kávu a naše koláčiky,“ dúfa Andrea, ktorej popri práci nezostáva veľa času na súkromie.
Verí, že keď svoju pekáreň a kaviareň dostane do stavu, že im nebude musieť venovať toľko času, tak do jej života príde Pán Božský, s ktorým si založí rodinu. Možno ho stretne pri športe a turistike, ktorým sa venuje vo voľnom čase.