Ak máte chuť na rýchly, chutný a ľahký letný obed, vyskúšajte tieto zaujímavé kombinácie s tofu. Potešíte svoje chuťové poháriky a odľahčíte si trávenie.
Plnený baklažán s tofu, cícerom a s jogurtovým dresingom
Potrebujeme:
- 2 baklažány
- 300 g cíceru
- 1 balenie tofu na gril Sweet Chilli
- 1 ČL karí korenia
- 1 cibuľu
- 1 cesnak
- 1 PL tahini pasty
- 50 ml olivového oleja
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 1 citrón
- biely jogurt
- bylinky na servírovanie
Príprava:
- Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Tofu popučíme vidličkou. Baklažány prekrojíme na polovicu a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a predpečieme pri 180 °C približne 15 minút.
- Cibuľku a cesnak orestujeme na zvyšnom olivovom oleji, pridáme karí korenie, soľ, čierne korenie, cícer, popučené chilli tofu, tahini a vnútro baklažánu. Podlejeme trochou vody a za občasného miešania varíme približne 20 minút. Do uvarenej zmesi ešte pridáme najemno nasekané bylinky, napríklad petržlen alebo koriander a šťavu z 1/4 citróna.
- Predpečené baklažány naplníme tofu plnkou a dáme naspäť do rúry na 30 minút. Hotové baklažány podávame s bielym jogurtom a čerstvými bylinkami.