Ak máte chuť na rýchly, chutný a ľahký letný obed, vyskúšajte tieto zaujímavé kombinácie s tofu. Potešíte svoje chuťové poháriky a odľahčíte si trávenie.
Vegánsky zemiakový šalát s marinovaným tofu
Otvoriť galériu
Vegánsky zemiakový šalát s marinovaným tofu
Zdroj: iStock
Potrebujeme:
- 700 g šalátových zemiakov
- 100 g kyslých uhoriek + 2-3 dcl šťavy
- 1 cibuľu
- 100 g mrazeného hrášku
- 250 g sójového jogurtu
- 1 PL dijonskej horčice soľ, čierne korenie
- 1/2 PL cukru
- petržlenovú vňať
- 2 balenia marinovaného tofu
- 100 g cornflakesov
Príprava:
- Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v šupke. Hrášok necháme rozmraziť.
- Uvarené zemiaky scedíme. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájané uhorky, rozmrazený hrášok. Dochutíme soľou, čiernym korením, trochou cukru, šťavou z uhoriek a sójovým jogurtom. Premiešame a pridáme petržlenovú vňaťku. Necháme odstáť niekoľko hodín.
- Tofu nakrájame na plátky, obalíme v rozdrvených cornfl akes a upečieme v rúre pri 180 °C, približne 30-40 minút.