Zvládne ich každý a nepotrvá mu to dlho: Chuťovky z lístkového cesta
10. 10. 2021, 0:00

Zdroj: Dušan Polák
K pivu, k televízoru alebo len tak...
Ponúkame vám tri jednoduché recepty, každý pripravíme z jedného balenia mrazeného lístkového cesta (400 g), ktoré necháme voľne rozmraziť dve hodiny vopred. Vaľkáme ho na pomúčenej doske a na pečenie použijeme papier. Ale to ste určite vedeli...
Syrové tyčinky
Príprava: 15 min.
Tepelná úprava: 5 až 7 min.
Porcie: asi 30 ks
Suroviny
- 1 balenie lístkového cesta- 1 vajce
- 60 g strúhaného parmezánu
- 125 g strúhaného čedaru
- soľ
- hrubozrnná morská soľ
Postup
1. Cesto rozdelíme na polovice, obe časti vyvaľkáme na hrúbku 1 až 2 mm, jednu potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom a osolíme. Prikryjeme druhou časťou, jemne pritlačíme, nakrájame na pásiky široké 10 až 15 mm.
2. Pásik chytíme za konce, nadvihneme, dvakrát skrútime, preložíme na plech a posypeme morskou soľou. Rovnako upravíme aj zvyšné tyčinky. Posolíme a odložíme na 20 minút do chladničky. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Pečieme 12 až 15 minút do zlatohneda.
Strana
1/2