Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zvládne ich každý a nepotrvá mu to dlho: Chuťovky z lístkového cesta

Zvládne ich každý a nepotrvá mu to dlho: Chuťovky z lístkového cesta

Zdroj: Dušan Polák

Reklama

K pivu, k televízoru alebo len tak...

Ponúkame vám tri jednoduché recepty, každý pripravíme z jedného balenia mrazeného lístkového cesta (400 g), ktoré necháme voľne rozmraziť dve hodiny vopred. Vaľkáme ho na pomúčenej doske a na pečenie použijeme papier. Ale to ste určite vedeli...

Syrové tyčinky

Príprava: 15 min.

Tepelná úprava: 5 až 7 min.

Porcie: asi 30 ks

Suroviny

- 1 balenie lístkového cesta- 1 vajce
- 60 g strúhaného parmezánu
- 125 g strúhaného čedaru
- soľ
- hrubozrnná morská soľ

Postup

1. Cesto rozdelíme na polovice, obe časti vyvaľkáme na hrúbku 1 až 2 mm, jednu potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom a osolíme. Prikryjeme druhou časťou, jemne pritlačíme, nakrájame na pásiky široké 10 až 15 mm.

2. Pásik chytíme za konce, nadvihneme, dvakrát skrútime, preložíme na plech a posypeme morskou soľou. Rovnako upravíme aj zvyšné tyčinky. Posolíme a odložíme na 20 minút do chladničky. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Pečieme 12 až 15 minút do zlatohneda.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace