Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2021 11:07 | Šport | Futbal
Foto

Viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml. o pohybe hráčov: Strelec odíde iba v tomto prípade

Temperamentní Taliani ho už vidia v Ligúrii, Slovan je však o dosť zdržanlivejší! Prestup talentovaného útočníka belasých a slovenskej reprezentácie Davida Strelca (20) do tímu Spezia Calcio ešte nie je vo finálnej fáze.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Novému Času to potvrdil pred včerajšou odvetou 3. predkola Európskej ligy proti Lincolnu (1:1) viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. (30).

Účastník Serie A poslal nášmu majstrovi ponuku na 2,2 milióna eur a 10 percent z ďalšieho predaja hráča. Záujem má aj ďalší prvoligista z Apeninského polostrova Udinese Calcio a španielsky Betis Sevilla.

„Ich ponuky sú veľmi podobné. Nie je medzi nimi veľký rozdiel. Možno mi večer zavolajú z niektorého z nich, akceptujú naše podmienky a David na druhý deň odíde zo Slovana. Aj to sa môže stať. Momentálne to tak nie je,“ uviedol Kmotrík.

Priznal, že Slovan pýta viac peňazí. Nie je to však jediná vec, ktorá zatiaľ blokuje odchod Strelca z klubu. V prípade postupu do skupinovej fázy európskeho pohára budú belasí počas jesene bojovať na troch frontoch. A na to je potrebný dostatočne široký káder.

„Naše finančné požiadavky nie sú extrémne vyššie ako znie ponuka. Nie sme ďaleko od seba. Potrebujeme však aj plán B. Ak by mal David odísť, musíme mať za neho adekvátnu náhradu. Nemôžeme ostať bez hráčov.“

Strelec má zmluvu na Tehelnom poli do leta 2024. Spezia, ktorá tento týždeň získala z Empoli iného slovenského útočníka Samuela Mráza, tlačí na nášho majstra.

„Nie sme v situácii, že by sme Strelca potrebovali alebo veľmi chceli predať. Iniciatíva zmeniť dres je skôr zo strany Davida. Vytvára tlak, aby sa kluby dohodli a uvoľnili sme ho. Nestaviame to do pozície, že nemôže odísť. Ak budeme mať za neho alternatívu, viem si to predstaviť. Ak nie, tak za žiadnych okolností,“ zdôraznil Kmotrík.

Slovan zvažuje najlepšie možné riešenie pre klub. Nechce zbytočne hazardovať a urobiť unáhlené rozhodnutie. Nedávno prebehla éterom správa, že na Tehelné pole by sa mohol vrátiť vo forme hosťovania slovinský kanonier Andraž Šporar. Slovan ho vlani predal do Sportingu Lisabon za 7 miliónov eur aj s bonusmi. V portugalskom tíme sa nepresadil a sezónu strávil v Brage. Nie je pre Slovan pridrahý?

„Má obrovské finančné podmienky v rámci zmluvy so Sportingom. Andraž chce prísť, no zatiaľ sme s jeho klubom nenašli dohodu na financiách. Všetko by sa mohlo doriešiť v najbližších desiatich dňoch.“

Mráz už tam je za pol milióna

Zmenil klub v rámci krajiny. Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Samuel Mráz (24) prestúpil v týchto dňoch z Empoli do Spezie, kde podpísal zmluvu na tri roky. Podľa talianskych médií prišiel slovenský útočník do ligúrskeho tímu za 500-tisíc eur, pričom jeho ročný plat bude 200-tisíc eur. Mráz prichádza do Spezie po tom, čo sa mu nepodarilo presadiť v Empoli, ktoré ho posielalo na hosťovania do Crotone, dánskeho Brondby či poľského Zaglebie Lubin.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Dym stúpa z izraelského leteckého útoku severne od Bejrútu v dedine Ras Osta v okrese Byblos, pri pohľade z mesta Maaysrah v Libanone v stredu 25. septembra 2024.
Napätie sa stupňuje: Izraelskí vojaci sa majú pripraviť na vstup do Libanonu
Jiřina by mala byť do pár dní opäť fit.
Foto
Správy, na ktoré všetci čakali! Život Bohdalovej visel na vlásku, ako je na tom? TOTO prezradil lekár
Počasie nám dá poriadne zabrať (ilustračná fotografia).
Slováci, držte si klobúky! SHMÚ vydáva výstrahy: V TÝCHTO okresoch poriadne zafúka
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin chce meniť ruskú jadrovú doktrínu: Priblížil zmeny, toto navrhuje
Zdravotná sestra Lucy Letby.
Sestrička zabíjala novorodeniatka: Rodičia dvoch zosnulých detí prehovorili, ich slová trhajú srdce
Monika Beňová sa vyjadrila k aktuálnej situácií v parlamente okolo poslankyni Lucií Plavákovej.
Nezostala ticho: Smeráčka Beňová kritizuje Huliaka za jeho vulgárny slovník voči Plavákovej!
Wojciech Szczesny zvažuje ponuku od Barcelony.
Foto
Minulý mesiac ukončil kariéru, teraz premýšľa o návrate: Uloví Barcelona brankársku stálicu Juventusu?
Americký prezident Joe Biden.
Bidenove slová neveštia nič dobré: Úplná vojna na Blízkom východe je možná, no existuje aj...
V tomto stroji mala seniorka zomrieť.
Čo sa deje v samovražednej kapsule: 6 POSLEDNÝCH slov pred smrťou!
Ilustračné foto
Ak si doprajete pár pohárikov týždenne, SPOZORNITE: Hrozné, čo to robí s naším telom
Hollywoodsky herec je vlasový chameleón
Foto
Ako chameleón! Drastické zmeny výzoru Brada Pitta: Kedy mu to pristalo najviac?
Prezident Peter Pellegrini.
Prezident je z diania v parlamente sklamaný: Zatiahnite ručnú brzdu! TOTO má byť vizitkou Slovenska v zahraničí?