Milovníci legendárneho Currywurst, ktorý je podľa nemeckých médií medzi zamestnancami automobilky nesmierne obľúbený, ale na neho budú môcť chodiť do iných jedální. Kuchári v jedálni v správnej budove Volkswagene pre zamestnancov zostavili 150 receptov bez mäsa - ide o zeleninové jedlá, cestoviny na mnoho spôsobov či vegetariánske hamburgery. Len občas sa na jedálničku objavia ryby. O zmenu sa podľa transferových oznámení zasadili sami zamestnanci, ktorí si priali viac vegetariánskych a vegánskych pokrmov.
Volkswagen sa chce tiež prezentovať ako firma, ktorej záleží na ochrane životného prostredia, píše Frankfurter Allgemeine Zeitung. Kantína v závodu Volkswagenu v Hannoveri už na vegetariánsku stravu prešla skôr, a vraj s úspechom. Prechodom na vegetariánsku kuchyňu Volkswagen nasleduje už niekoľko rokov trvajúci trend, uviedol Nemecký zväz hotelov a reštaurácií (Dehoga). "Časy, keď sa niektorí k vegetariánskym jedlám správali tak trochu macošsky, sú konečne preč," povedal hovorca zväzu.
Zamestnanci wolfsburskej centrály, ktorí si obed bez mäsa predstaviť nedokážu, nemusia zúfať, pretože v meste je asi ďalších 30 závodných jedální. V roku 2019, teda pred začiatkom pandémie covidu-19, vyrobila vlastné masna Volkswagenu sedem miliónov Currywurst, klobás s korením karí. Portál AutoMotorUndSport píše, že originálne Currywurst z Volkswagenu, do ktorého je korenie miešané podľa tajnej receptúry, má vlastné výrobné číslo 199 398 500 A, pod ktorým si ho obchodníci môžu objednávať z katalógu koncernu.