Chia puding s kivi, černicami, marhuľami a granátovým jablkom
4 porcie
Chia semienka plné vlákniny, bielkovín a omega-3 mastných kyselín, patria medzi najvýživnejšie potraviny, aké len môžeme konzumovať, a predstavujú skvelú voľbu na raňajky. Máčame ich cez noc v tekutine (ako je v tomto prípade mandľové mlieko) a ráno zmes naložíme do misiek a posypeme čerstvým ovocím.
Suroviny
- 1 hrnček (240 ml) mandľového alebo kokosového mlieka, prípadne ich kombinácie
- 1⁄4 hrnčeka (40 g) chia semienok
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 1 hrnček (150 g) černíc
- 2 kivi, ošúpané a pokrájané na plátky
- 4 zrelé marhule, vykôstkované a pokrájané na mesiačiky
- ½ hrnčeka (75 g) zrniek z granátového jablka alebo malín
- 1⁄4 hrnčeka (20 g) opražených kokosových lupienkov
Postup
V nádobe s vrchnákom zmiešame mandľové mlieko, chia semienka, javorový sirup a vanilkovú esenciu.
Prikryjeme a chladíme najmenej 4 hodiny alebo celú noc.
Chia zmes premiešame a necháme stáť pri izbovej teplote asi 10 minút. Zmes rozdelíme do 4 misiek a navrch naložíme černice, kivi, marhule a zrnká granátového jablka. Rovnomerne posypeme kokosom a podávame.