Máte zaujímavý tip, záľubu alebo fotky, o ktoré sa s nami chcete podeliť? Neváhajte a pošlite nám ich na tip@novycas.sk alebo na WhatsApp na číslo 0918 620 001!
Na jej prípravu bolo použitých 1 020 vajec. Najskôr ich približne desiatka ľudí rozbíjala do barelov. Tam sa vajcia zmixovali s trochou mlieka. Omeleta sa pripravovala na panvici širokej 161 cm, vyrobenej u topoľčianskeho výrobcu nábytku, pod ktorou bol umiestnený vozík s plameňom. S myšlienkou prišiel kuchár Jozef (59), ktorý má ako poľovník skúsenosti s varením pre veľký počet ľudí.
Do omelety z takéhoto nezvyčajného množstva vajec sa pustil prvýkrát s cieľom prekonať slovenský rekord z roku 2016, ktorý momentálne drží mesto Žilina (718 vajec). Na porovnanie: svetový rekord bol vytvorený v Portugalsku, kde bolo na omeletu použitých 114 000 vajec a na ich príprave sa podieľali desiatky kuchárov.
Prísna kontrola
Omeleta rozvoňala celé námestie aj vďaka prísadám. Cibuľka, slanina, šampiňóny, paradajky a hrášok totiž podľa Jozefových slov v omelete nesmú chýbať. Nad celým procesom dohliadal komisár slovenských rekordov, a bývalý tréner hokejového majstra sveta Miroslava Šatana Jozef Nemec. Ten vajíčka prerátal a skonštatoval, že pri príprave neboli žiadne straty. Z omelety ochutnal ako prvý a následne sa k nemu pripojili aj Topoľčanci a návštevníci Stola štedrého Žochára.