Kačacie stehná s červenou repou a so slivkami
Suroviny - 2 porcie | 120 minút
- 2 kačacie stehná, umyté
- 4 menšie zemiaky, umyté a prekrojené
- 4 menšie červené repy, uvarené v osolenej vode
- 4 slivky, umyté
- 4 strúčiky cesnaku
- vetvička rozmarínu
- 2 dl červeného vína
- soľ a čierne korenie
- olivový olej
Postup
Kačacie stehná vložíme do zapekacej misy, obložíme ich červenou repou, zemiakmi, slivkami, cesnakom a rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Zalejeme vínom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Po 45 minútach odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220 °C a pečieme ďalej približne 30 minút, kým stehná nebudú chrumkavé.
Kuracie stehná v kokosovom mlieku
Suroviny - 2 – 4 porcie | 60 minút
- 600 g dolných kuracích stehien
- 1 batat, očistený a nakrájaný na kúsky
- ½ karfiolu, rozobraného na ružičky
- 3 dl kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička karí korenia
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- tymian, soľ a čierne korenie
Postup
Mäso, karfiol a batat ochutíme soľou, čiernym korením a karí korením. Preložíme do zapekacej misy, pridáme cesnak, tymian a podlejeme kokosovým mliekom. Zakryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C približne hodinu. V polovici pečenia odkryjeme, aby jedlo získalo na povrchu peknú zlatohnedú farbu.