Cheesecake brownies
Suroviny
Brownies vrstva
- 70 g celozrnnej špaldovej múky
- 20 g kakaa
- 50 g bieleho jogurtu
- 100 g jablkového pyré (detskej výživy bez cukru)
- 2 bielky
- 1/2 odmerky čokoládového proteínu
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 100 ml vody sladidlo podľa chuti (stévia)
Cheesecake vrstva
- 1 vajíčko
- 200 g jemného tvarohu
- 100 g bieleho jogurtu
- 1/2 odmerky vanilkového proteínu
- sladidlo podľa chuti (stévia)
Postup
Múku zmiešame s kakaom, proteínom a kypriacim práškom. V druhej miske zmiešame bielky s jogurtom, vodou a jablkovým pyré. Mokré suroviny vlejeme do suchých a poriadne premiešame. Na plech (rozmer 20 x 20 cm) vystlaný papierom na pečenie vylejeme kakaové cesto. Na cheesecake vrstvu všetky suroviny zmiešame a nalejeme na kakaové cesto. Opačným koncom lyžice v ceste zakrúžime, aby sme dostali efekt „víru“. Koláč pečieme pri teplote 180 °C približne 45 minút.
Tip
Pred podávaním odporúčam poliať koláčik roztopenou horkou čokoládou alebo posypať hoblinkami čokolády.
Brownies s pekanovými orechmi
Suroviny
Brownies
- 60 g kakaa
- 50 g ovsenej múky (rozmixované vločky)
- 30 ml repkového oleja
- 20 g tekutého arašidového masla
- 40 g kokosového cukru
- 2 vajíčka
- 70 ml vody
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 20 g kvalitnej horkej čokolády
- 20 g pekanových orechov
Posýpka
- 40 g pekanových orechov
- 20 g kvalitnej horkej čokolády
- 1 ČL kokosového oleja
Postup
Kokosový cukor zmiešame s repkovým olejom a arašidovým maslom. Postupne pridávame kakao a vodu, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. Ďalej pridáme vanilkový extrakt a po jednom zašľahávame vajíčka. Postupne vmiešavame ovsenú múku a kypriaci prášok. Ak sa nám zdá cesto príliš husté, môžeme ho zriediť ešte troškou vody. Na záver pridáme nadrobno nasekanú čokoládu a orechy. Cesto rozotrieme na vymastený plech (rozmer 20 × 20 cm). Brownies posypeme zvyšnými orieškami a pečieme 25 – 30 minút pri teplote 180 °C. Čokoládu rozpustíme s kokosovým olejom a pofŕkame ňou upečené brownies.