Tentoraz vám prinášame dvojicu receptov z čoraz populárnejšej potraviny, ktorá rozhodne nemusí byť odsúdená len na rolu prílohy.
Torta z kuskusu
3 – 5 porcií
Potrebujeme:
- 1 šálka kuskusu
- 2 šálky jablkovej šťavy
- štipka morskej soli a škorice
- čučoriedkový džem bez cukru
- strúhaný kokos alebo opražené mandle
Postup:
Jablkovú šťavu nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Potom do nej nasypeme kuskus, štipku soli a škorice. Všetko spolu premiešame a varíme 1 až 2 minúty. Po uvarení kuskus hneď preložíme do vopred vypláchnutej tortovej formy, kam ho dobre natlačíme, zarovnáme a necháme 20 minút vychladnúť. Keď korpus z kuskusu vychladne, vyklopíme ho z tortovej formy a otvor naplníme čučoriedkovým džemom. Podľa chuti môžeme na džem naliať karobovú čokoládu a tortu na záver dozdobíme kokosom alebo opraženými mandľami.