Kuskusový srnčí chrbát
3 – 5 porcií
Potrebujeme:
- 250 g kuskusu
- 50 g zeleného hrášku
- 2 zelené cibuľky
- 1 stredne veľká mrkva
- 100 g BIO údeného tempehu
- 2 PL BIO sezamového oleja
- 1/2 ČL morskej soli
- umeocot
Postup:
Do horúcej vody nasypeme kuskus, pridáme morskú soľ a varíme ho 2 – 3 minúty. Potom do uvareného kuskusu pridáme jemne nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, sezamový olej, zelený hrášok a nastrúhaný údený tempeh. Podľa potreby ochutíme umeoctom. Po dôkladnom premiešaní preložíme zmes do srnčieho chrbta a necháme vychladnúť. Formu vyklopíme a krájame na plátky. Výborné jedlo na olovrant, ale aj ako hlavné jedlo do práce alebo na cesty.