Tieto nápoje sú rozšírené tiež pod názvom smoothie, ktorý vychádza z anglického slova smooth, čo v preklade znamená hladký. A presne také by smoothie malo byť - lahodné, krémové a bez kúskov. Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na to, ktorý stolový mixér dokonalé smoothie zvládne.
(pre zväčšenie kliknite na obrázok)
Na prípravu ovocných a zeleninových nápojov sa najlepšie hodia stolné a smoothie mixéry, ktoré sú určené priamo pre výrobu koktailov, krémov a pyré, prípadne tiež na sekanie. Smoothie možno pripraviť takmer zo všetkého, čo vám napadne. Základom je vždy ovocie alebo zelenina, prípadne oboje, a požadovanú tekutosť zaistíte doplnením vody, džúsu či mlieka. Odborníci z českého magazínu dTest však okrem smoothie posudzovali prípravu troch druhov nápojov - liateho cesta, detskej výživy a drvenie ľadu.