Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Urobte si doma kačacie alebo husacie hody! S týmito receptami to zvládnete

Urobte si doma kačacie alebo husacie hody! S týmito receptami to zvládnete

Zdroj: Štefánka by Pulitzer

Reklama

Tentoraz sme si pripravili niečo pre gurmánov, ktorí sa už dlho tešili na kačaciu či husaciu sezónu.

Pozor, tieto lahôdky do seba nesmiete nahádzať, odporúčame vychutnať si každé jedno sústo!

Karamelizované jablká

Na 4 porcie potrebujeme:

4 ks jabĺk (tvrdšie) 150 g cukor kryštálový biele víno 2 g škorice 1 ks badián

Postup:

Jablká pokrájame na štvrťky, zbavíme jaderníka. Z cukru si pripravíme karamel, zalejeme bielym vínom, pridáme škoricu, badián a štvrťky jabĺk. Povaríme 4 minúty, odstavíme a jablká necháme vychladnúť.



Vykŕmená husacia pečeň - FOIE GRAS podávaná na pečených bagetkách s hroznom a orechmi

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 400 g husacej pečene
  • 1 kg husacej masti
  • 300 g hrozna
  • 100 g vlašských orechov
  • morská soľ hrubozrnná
  • mleté čierne korenie
  • tymián
  • 4 ks bagetiek

Postup:

Pečeň zbavíme žiliek a vložíme do rozohriateho husacieho tuku s pridaním soli a pomaly konfitujeme 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Bagetku nakrájame na plátky, opečieme z obidvoch strán, položíme na tanier, poukladáme plátky pečene, osolíme, okoreníme, dozdobíme hroznom, orechmi a tymianom.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace