Pozor, tieto lahôdky do seba nesmiete nahádzať, odporúčame vychutnať si každé jedno sústo!
Karamelizované jablká
Na 4 porcie potrebujeme:
4 ks jabĺk (tvrdšie) 150 g cukor kryštálový biele víno 2 g škorice 1 ks badián
Postup:
Jablká pokrájame na štvrťky, zbavíme jaderníka. Z cukru si pripravíme karamel, zalejeme bielym vínom, pridáme škoricu, badián a štvrťky jabĺk. Povaríme 4 minúty, odstavíme a jablká necháme vychladnúť.
Vykŕmená husacia pečeň - FOIE GRAS podávaná na pečených bagetkách s hroznom a orechmi
Na 4 porcie potrebujeme:
- 400 g husacej pečene
- 1 kg husacej masti
- 300 g hrozna
- 100 g vlašských orechov
- morská soľ hrubozrnná
- mleté čierne korenie
- tymián
- 4 ks bagetiek
Postup:
Pečeň zbavíme žiliek a vložíme do rozohriateho husacieho tuku s pridaním soli a pomaly konfitujeme 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Bagetku nakrájame na plátky, opečieme z obidvoch strán, položíme na tanier, poukladáme plátky pečene, osolíme, okoreníme, dozdobíme hroznom, orechmi a tymianom.