Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2021 07:00 | Správy | Domáce správy

Krajčí kritizuje Lengvarského za pandémiu, odborníci zúria: Drsný náklad, ktorý bude exministra mrzieť

Som tu a som pripravený pomôcť. Aj týmto výrokom „vystrašil“ Slovákov exminister zdravotníctva Marek Krajčí (47).

V posledných dňoch sa pustil do veľkej mediálnej ofenzívy, v rámci ktorej kritizuje svojho nástupcu vo funkcii Vladimíra Lengvarského (52). Spýtali sme sa teda Krajčího, čo konkrétne má Lengvarskému za zlé, a zaujímal nás aj názor odborníkov na tvrdé slová z úst exministra, ktorý musel potupne odísť z vlády.

Chaotické až hysterické riadenie rezortu, neskorá reakcia na nástup druhej vlny pandémie, preceňovanie antigénových testov a experimenty s celoplošným testovaním, ale predovšetkým fiasko spojené s ruskou vakcínou Sputnik V, ktorá sa najprv na Slovensko s veľkou pompou doviezla, no nakoniec sme ju takmer vôbec nevyužili. To sú len niektoré z problémov, ktoré sa spájajú s menom exministra zdravotníctva Krajčího.

Ten si teraz spravil „tour“ po mé­diách, ktorým porozprával o chybách súčasného ministra zdravotníctva Lengvarského. „Máme najhorší nástup tretej vlny, to je podmienené tým, aké opatrenia sa robili,“ kritizoval napríklad Lengvarského v televízii TA3. „Veci, ktoré sa dejú na ministerstve, nebudem to skrývať, sa nekonzultujú so mnou. Nemám dobrý prehľad o tom, čo sa tam deje,“ posťažoval sa zas v rozhovore pre Hospodárske noviny.

Oslovili sme preto Krajčího s otázkou, čo konkrétne by robil inak ako Lengvarský. „Osobne by som začal koncom marca, hneď ako bola hotová kontrola dovezených šarží, očkovať Sputnikom V a po spustení čakárne spustil mediálnu kampaň k očkovaniu, tak sme to plánovali,“ odpísal nám exminister. Nehovorí pritom, že on sám už mohol spustiť očkovanie Sputnikom v čase, keď bol ministrom. Ďalej spomína lepšie finančné motivovanie všeobecných lekárov či zvýšenie počtu mobilných výjazdových tímov.

„V spolupráci s nemocnicami, samosprávami a médiami by som informačnú kampaň posilnil o organizovanie diskusií s ľuďmi priamo v teréne, ktoré by boli spojené s očkovaním záujemcov,“ navrhuje ďalej exminister. Najostrejšie sa do Krajčího pustil analytik projektu Dáta bez pátosu Ivan Bošňák, podľa ktorého by mal exminister „so sviečkami obehnúť slovenské cintoríny a kajať sa“.

Dáta bez pátosu pripomínajú, ako Krajčí počas svojho pôsobenia odmietol ponuky Pfizeru a Moderny a neobjednal ich, a tiež to, že proces očkovania bol zo začiatku neriadený a chaotický. „Ponižovali ste okolie, vedcov, nespolupracovali ste s nikým, od žiadnej krajiny ste sa nepoučili, hlásali ste, že nás budú nasledovať iné krajiny, a našou cestou nešiel, našťastie, nikto,“ sumarizuje Bošňák. „Dajte nám pokoj, pán Marek. Dajte nám svätý pokoj,“ odkazuje Krajčímu, ktorého označuje za „kazateľa na nesprávnom pódiu“.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tta, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dvojica vraj prežíva manželskú krízu.
TOTO princ už neutají: DÔKAZ, že je manželstvo Harryho a Meghan v TROSKÁCH!
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Muž zabil svoju priateľku, pochoval ju na BALKÓNE! Chladnokrvný krok však pomohol pri vyšetrovaní
Na snímke premiér Robert Fico (Smer-SD) na tlačovej konferencii po rokovaní s predsedami opozičných strán.
Foto
Premiér Fico po rokovaní s opozíciou: Dohodli sa?! Prekvapivé slová
ilustračné foto
Ďalšia obeť vojny: Rusi zhodili na mesto dve riadené bomby! Zahynula jedna osoba († 39), dve sú zranené
Policajt Peter Ilovský.
Váš Tip
Hrdinom aj bez uniformy: Peter zachránil život 9-ročnému chlapcovi! Hrôza, čo sa tam odohralo
Na snímke český prezident Petr Pavel.
Aktualizované
V Česku to vrie! Prezident Pavel dostane od premiéra NÁVRH: Týka sa odvolania
Ženy si mysleli, že si píšu so skutočným Bradom Pittom.
Ženy OKRADOL falošný Brad Pitt! Vyberal si tie s depresiou: AHA, čo im nasľuboval
Jedno z tiel nieslo známky protiupírskych opatrení (ilustračné foto).
Mrazivý objav archeológov: V hrobe našli... Upíra?! Niečo podobné sa vyskytlo aj na Slovensku
Vedkyňa Viktória Čabanová
Dohra po záplavách na Slovensku: Masové liahnutie HMYZU, ktorý prenáša Tahyňu!
Taliansky tenista Jannik Sinner
Obrovský smútok Sinnera: Zomrela jeho milovaná osoba! Dojemné slová na rozlúčku
Policajti našli v jazere pri obci Borský Svätý Jur v okrese Senica auto, ktoré malo v nedeľu (22. 9.) skoro ráno usmrtiť 21-ročného chodca na ceste pri obci Kúty v okrese Senica.
Vodič zrazil Sebastiána († 21) a ušiel: Otrasné, čo spravil potom! Policajti auto vypátrali
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.
Ako Kremeľ vníma Zelenského reči o mieri? Peskov bol priamy, k TOMUTO neexistuje žiadna alternatíva