14-hodinové šichty
Šou sa nakrútila už pred letom počas piatich týždňov, vždy od pondelka do štvrtka. Jedna epizóda sa robila dva dni a tie boli veru pre všetkých poriadne dlhé. „Najdlhšie boli prvé natáčacie dni, kedy to bolo nové pre všetkých zúčastnených a bolo potrebné sa zladiť. Navyše súťažiaci boli ešte v plnom počte a rozhovory po pečení trvali tým pádom dlhšie. Stan ožíval pred ôsmou hodinou ráno a natáčanie končilo až pred desiatou večer,“ prezradil F. Púchovský.
Našťastie súťažiaci to potom nemali ďaleko do postele, keďže boli ubytovaní priamo v areáli kaštieľa. Na izbách bývali po dvojiciach a veľmi dobre im padlo, že môžu spolu tráviť čas aj mimo kamier. Mimochodom, určite ste si všimli, že na rozdiel od iných šou, tu žiadna rivalita nevládne a všetci majú skôr tendenciu vzájomne si pomáhať. „Práve súdržnosť, priateľstvo a veľká láska k pečeniu, ktorá spája všetkých súťažiacich, sú základom tejto šou. Vznikli tam úžasné priateľstvá, ktoré trvajú dodnes – stretávajú sa, pečú spolu, chodia na výlety...“ dozvedeli sme sa.
Hoci program je tvorený podľa licencie, nesie aj jasné slovenské špecifiká. „Jedinečnosť mu dávajú recepty a najmä technické výzvy, ktoré sú silne previazané na náš región a odrážajú okrem svetových trendov aj slovenské tradície a chute špecifické práve pre našu krajinu,“ dodal F. Púchovský.