Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.11.2021 09:43 | PR články
PR článok

Vinárstvo Víno Levice oslavuje 20 rokov

20 rokov podnikania preverí, na akých základoch a hodnotách je firma postavená. U vinárstva, jedného z najnáročnejších odvetví v podnikaní na Slovensku, to platí dvojnásobne.

Stotožňujeme sa s výrokom spisovateľa Jacka Kerouaca: „Veľké veci nedosiahnu tí, ktorí podliehajú trendom, výstrelkom a populárnym názorom.“ Aj preto sme stále síce obyčajne, ale tradične a pekne po slovensky Víno Levice, a nie Châteax či Levin de vins.

Vinárstvo Víno Levice je slovenská rodinná firma, ktorej majitelia vyznávajú úctu k tradíciám a lásku k vínu. K znovuzrodeniu vinárstva došlo v roku 2001, keď spoločnosť získala vo verejnej dražbe vinársky závod Levice, vybudovaný v roku 1960. Spolu s vinárskymi závodmi spoločnosť prevzala aj ich historickú, najstaršiu súčasť, a to „Schoellerovské“ pivnice zo 16. storočia. Svojou výškou 4 metre a šírkou 4,5 metra nemajú na Slovensku obdobu a svedčia o histórii využitia podzemných priestorov na spracovanie a uloženie vínnej révy.

Nasledovali dlhé roky obnovy zdevastovaných a rozkradnutých prevádzkových aj výrobných priestorov, nákup technológie, vybudovanie kvalifikovaného tímu, získanie obchodných partnerov pre dodávku kvalitných surovín a hrozna, ako aj rozvoj siete odberateľov a vlastných prevádzok po celom území SR.Vinárstvo Víno Levice oslavuje 20. výročie

Vinárstvo Víno Levice stojí na troch základných hodnotových pilieroch:

1. 100 % poznať náš produkt, ovplyvňovať celý proces jeho výroby od zrodu vo vinici až k rukám zákazníka

K dosiahnutiu 100 % kontroly nad naším produktom sme postupne od roku 2010 reštrukturalizovali vlastné vinice a dnes vlastnou technikou a zamestnancami obhospodarujeme 80 ha viníc v Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Medzi naše pýchy patrí Veltlínske zelené či Pálava zo Starého vrchu v Malých Kozmálovciach alebo slovenské novošľachtence Devín a Dunaj či Frankovka modrá, určená pre ľadové víno z vinice v Ludaniciach. Prevažnú časť našich viníc obhospodarujeme ekologicky s ohľadom na životné prostredie. Hrozno postupne prechádza presným technologickým spracovaním pod starostlivým dohľadom našich enológov. Víno zreje v drevených dubových a agátových sudoch či nerezových nádržiach pri stabilnej teplote historických pivníc.

2. Byť transparentní a ponúkať kvalitu za správnu cenu

Po nafľašovaní putujú vína priamo do našich vinoték k zákazníkom. Priamym predajom „z vinohradu až k zákazníkovi“ dokazujeme, že aj výborné a oceňované víno na svetových súťažiach či Národnom salóne vín môže mať dobrú cenu a byť prístupné pre všetkých.

Dobrá cena vyvoláva u niektorých pochybnosti o pôvode a kvalite vína. Zákazník si spája vysokú cenu s dobrým vínom a nízku so zlým, toto pravidlo však nie vždy platí. Kvalitu našich vín ovplyvňujeme od samého zrodu vína, stojíme si za našimi vínami a sme transparentní. To, čo uvádzame na obale, to je aj jeho obsahom. Ročne vykupujeme čo najviac slovenskej suroviny od okolitých družstiev, vinohradníkov, čo spolu s hroznom z našich viníc predstavuje vyše 1 milión kg hrozna. Z neho vyberáme 15 % toho najkvalitnejšieho hrozna pre naše fľašové vína, plníme svetové balenie Bag in Box a tvoríme výber našich sudových vín.

Na cenu vplýva viacero faktorov. My vieme dať dobrú cenu vďaka priamemu predaju cez naše vinotéky, máme dlhodobú stratégiu a nemusíme zarobiť veľa a rýchlo, neplatíme drahý manažment, majitelia „žijú s vinárstvom“ a aktívne sa podieľajú na všetkých riadiacich činnostiach.

3. Byť v súlade s regiónom a historickým dedičstvom

Obnovou našich viníc tvoríme kultúru krajiny, v ktorej žijeme. Podporujeme náučné aktivity o histórií, ako aj kultúrne tradície Levíc, ktoré sú s vinárstvom a vinohradníctvom úzko späté. Našu najvyššiu radu „Scholler“ sme pomenovali na počesť veľkopodnikateľa a veľkého milovníka vína, ktorý v 19. storočí významne prispel k rozmachu Levíc. Rozvíjal predovšetkým poľnohospodárstvo v pestovaní cukrovej repy, obnovil mlyn a vyrábal jednu z najlepších múk v republike. Zrekonštruoval aj Levický hrad, daroval dom pre sirotinec a pozemky pre výstavbu sociálnych domov.Vinárstvo Víno Levice oslavuje 20. výročie

Naše poďakovanie patrí najmä našim zamestnancom za ich náročnú prácu, oduševnenie, ako aj starostlivosť o malé detaily v službe zákazníkom. A samozrejme, bez priazne našich zákazníkov by nebolo ani nášho vinárstva, preto sme si, ako naše poďakovanie, pre nich pripravili akciu „Ď A K U J E M E“ = počas 20 dní (od 10. 11. do 30. 11. 2021) 20 %-ná zľava na všetky naše vína v celej sieti našich vinoték, ako aj v našom e-shope a aplikácií Víno Levice.

Viac info na www.vinolevice.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martinovo úmrtie potvrdil aj pólo klub VAS.
Foto
Desivé DETAILY nešťastia, pri ktorom zahynul syn Magálovej: Osudná výmena pred pádom! Toto nikto nečakal
Na demonštrácii v chorvátskom Osijeku si pripomenuli ženské obete násilia.
Pochod proti násiliu na ženách: Demonštranti vyzývajú na spravodlivosť! Upozorňujú na strašný čin
Hviezdny mladík Lamine Yamal zažíva veľké ťažkosti v súkromnom živote.
Foto
Yamalova rodina si prechádza peklom: Strašné vyhrážky! Stará mama prehovorila
Pavúk Nosferatu má telo veľké 2 centimetre a rozpätie nôh môže mať až 6 centimetrov.
FotoVáš Tip
Na Slovensku vystrája pavúčia beštia! Slová odborníka nepotešia: Vyhľadáva ľudskú spoločnosť?
Žena bojuje s veľmi zriedkavým druhom ochorenia CRPS
Foto
Boj s najbolestivejšou chorobou na svete: Žena bola ako väzeň vo vlastnom tele! Ako jej v liečbe pomohol kôň?
Ilustračné foto
Archeológovia pri vykopávkach našli niečo nevídané: TOTO tam ležalo 200 rokov!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková a líder SNS Andrej Danko.
Dolinkovej ODVETA po Dankových slovách: Tvrdí, že líder SNS klame
K smrti Martina Magála († 49) sa vyjadril aj bývalý prezident Andrej Kiska.
Skon Magálovej syna († 49) zasiahol aj exprezidenta Kisku: Martin, tvoja stopa je silná a nezmazateľná
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková.
Koniec ministerky Dolinkovej?! Danko prezradil VIAC: Kritikou nešetril ani ďalších dvoch ministrov
Rodina prežíva ťažké chvíle.
Foto
Tragická smrť Magálovej syna v Taliansku! Čo sa mu stalo osudným? Prvé slová otca Slavomíra
Slovenská tenistka Rebecca Šramková.
Foto
Dokázala to! Šramková dosiahla životný úspech na okruhu WTA: Dojemný odkaz pre dedka
(ilustračné foto)
Obrovské nešťastie, na ceste vyhasol mladý život († 21): Páchateľ z miesta činu ušiel