Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2021 00:00 | PR články
PR článok

Variť či objednať? Skúste druhú možnosť. Budete sýti – a šťastní

„Co je štěstí? Muška jenom zlatá...“ Takto rečnícky sa pred rokmi pýtal básnik Anton Heyduk aj profesor v slávnej komédii Škola základ života. Nič proti lyrike – ale šťastie môže mať prozaickejšiu podobu. Napríklad na tanieri.

Armáda kuchárov po celom svete to robí dennodenne: z miliónov kuchýň vychádzajú jedlá, ktoré by sme si doma sami ani nevedeli tak dobre pripraviť. Už len pohľad na tieto výtvory nás zahreje na duši. A potom každý zjedený kúsok. A to je občas na tom zvláštne: keď nám niekto jedlo pripraví, zvyčajne si ho vychutnáme viac, ako keď sa s varením prpleme sami.

Zdá sa, že to nie je náhoda. Fenomén „chutnejšieho“ objednaného jedla si na mušku – hoci nie na zlatú – vzali v rakúskej donáškovej službe. Do experimentu BMIS (z anglického Brief Mood Introspection Scale), ktorý meria emocionálne reakcie na jedlá, zapojili vyše 2 000 dobrovoľníkov a ponúkli im 11 pokrmov.

Výsledok? Objednávanie jedla zvýši pocit šťastia všeobecne o viac ako 50 percent. Dobrú náladu nám zaručí poriadny rezeň či poctivá pizza. Blaho na jazyku aj v duši pocítime, ak jeme objednané burgery či suši – tu úroveň šťastia poskočí až o 70 percent. A čo je nekorunovanou kráľovnou dovezeného jedla? Indická kuchyňa. Po tomto jedle mali ľudia až o 82 bodov BMIS viac ako pred ním. Zjavne tu nejde iba o subjektívny pocit: v indických jedlách je hojne zastúpená kurkuma, ktorá patrí k základným liečivým prvkom ájurvédy, najstaršieho celostného systému starostlivosti o telo a dušu.Tomáš Kýček, Head of Sales foodpanda Slovensko.

Čo robí Slovákov šťastnými?

Dovezené jedlo takisto – môže po prvých týždňoch skúseností konštatovať foodpanda, nová donášková služba na našom trhu. Za prvých šesť týždňov doručili viac než 6-tisíc objednávok v desiatich slovenských mestách. A preferencie? „Najobľúbenejším donáškovým jedlom u nás sú burgery, je to asi 40 percent objednávok. Druhé miesto si uchmatla pizza a tretie patrí suši,“ vyratúva Daniel Pátek, Managing Director foodpanda Slovensko. Zaujímavá je aj najväčšia objednávka, ktorú foodpanda doručila. „Bolo to štrnásť pekne vyvážených obedov v rámci jedného nákupu: 14 pízz a 14 šalátov,“ dodáva s úsmevom.

foodpanda však nie je iba o jedle. Až k dverám dovezie nákup potravín, kozmetiky, domácich potrieb, kvetov, hračiek... Jej najväčšou prednosťou je ultrarýchla donáška – obyčajne do 30 minút, často aj menej. Stačí si stiahnuť aplikáciu, alebo objednať cez web. A ušetríme tak čas, ktorého máme mnohí nedostatok.Manažment foodpanda Slovensko.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský opozičný politik Vladimir Kara-Murza.
Známy ruský opozičný politik šokoval vyhlásením: Putin čoskoro odíde...
Atentát na Donalda Trumpa.
Atentát na Trumpa: Vyšetrovanie tajnej služby zistilo niečo závažné!
Čilský rozhodca Carlos Chandía už kariéru ukončil.
Foto
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim
(ilustračné foto).
Dve aktivistky poškodili ropovod, skončili za mrežami: Súd s nimi nemal zľutovanie
Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh
Daniel bol nútený počúvať cez telefón, ako bola jeho manželka Nicola brutálne dobodaná na smrť.
Foto
Daniel cez telefón počul, ako brutálne vraždia jeho manželku († 37): Jeho slová lámu srdce
Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali