Na všetko položte moriaka, ktorého budete prvé dve hodiny piecť zakrytého alobalom. Pečte 30 minút na kilo moriaka plus 30 minút. Priebežne moriaka prelievajte výpekom. Po upečení ho odložte bokom, zakryte poriadne alobalom, vrstvou niekoľkých utierok a dekou a nechajte odpočívať aspoň hodinu.
Po pečenom moriakovi vám v pekáči ostane základ na omáčku. Časť pečenej zeleniny môžete vybrať a podávať priamo s moriakom, zvyšok zaprášte múkou, zalejte červeným vínom podľa chuti. Poriadne zamiešajte a redukujte. Keď sa vám šťava zvarí o tretinu, sceďte ju cez sito alebo cez pasírovačku a prepasírujte. Vznikne vám čistá a hustá mäsovo-zeleninová omáčka, obohatená o chutnú šťavu z moriaka. Finálne dochuťte soľou a korením.
Plnku, ktorú v tomto prípade nedávame pod kožu, ale pripravujeme ju bokom, si pripravíte veľmi jednoducho. Rožky narežte na malé kocky. Prelejte ich mliekom a pridajte k nim 5 žĺtkov, z bielkov si pripravte sneh. Na trochu bravčovej masti si do sklovita pripravte nadrobno narezanú cibuľu a slaninu. Pridajte ju k rožkom. Na záver ešte pridajte sneh a petržlenovú vňať, osoľte a okoreňte a poriadne premiešajte. Plnku varte vo fólii asi 40 minút. Po vybratí ju nechajte odpočívať a odpariť.