Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dobroty, ktoré zožali veľký úspech: Pripravte si koláče zo šou Pečie celé Slovensko!

Dobroty, ktoré zožali veľký úspech: Pripravte si koláče zo šou Pečie celé Slovensko!

Zdroj: nč

Reklama

Ak vám nestačilo, že jedli oči, máme teraz ponuku aj pre vaše žalúdky.

Prinášame recepty na mrkvové koláče, s ktorými slávili v šou Jednotky RTVS Pečie celé Slovensko úspech Naďa a Alena. Ak ich nezvládnete urobiť v takom dokonalom prevedení, aké ste videli v televízii, nič to, dôležitejšia je chuť.


Nadin mrkvový koláč s mrkvovými čipsami


Potrebujeme:

  • 250 g krupicového cukru (polovica môže byt hnedý)
  • 160 g opečených a nasekaných vlašských orechov
  • 4 vajíčka
  • 210 g oleja
  • 315 g nastrúhanej mrkvy
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 275 g hladkej múky
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 kypriaci prášok
  • 1/8 ks muškátového oriešku
  • 1,5 lyžičky cejlónskej škorice
  • 1 lyžičku mletého zázvoru
  • citrónovú kôru, soľ

Krém

  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • citrónovú kôru

Mrkvové čipsy

  • 120 ml vody
  • 150 g cukru
  • 2 väčšie mrkvy
  • práškový cukor

Postup:

  • Ručne vymiešame olej, cukor, vajíčka, javorový sirup a citrónovú kôru. Pridáme mix suchých surovín (múka, kypriaci prášok, soľ, korenie). Primiešame jogurt a orechy a nakoniec mrkvu. Pečieme cca hodinu pri 155 stupňoch.
  • Tvaroh, jogurt, práškový cukor a citrónovú kôru spolu vyšľaháme do hladkého hustého krému a následne natrieme na vychladnutý korpus.
  • Ako posledné pripravíme mrkvové chipsy. Cukor necháme rozpustiť vo vode a 15 minút v ňom varíme na plátky nastrúhanú mrkvu. Vyberieme, necháme odkvapkať a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 120 stupňoch cca 20 minút. Potom pocukrujeme a opálime pištoľou tak, aby cukor skaramelizoval. Čipsami koláč dookola obložíme.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace