Ak vám nestačilo, že jedli oči, máme teraz ponuku aj pre vaše žalúdky.
Ak ich nezvládnete urobiť v takom dokonalom prevedení, aké ste videli v televízii, nič to, dôležitejšia je chuť.
Potrebujeme:
Nadin mrkvový koláč s mrkvovými čipsami
Potrebujeme:
- 250 g krupicového cukru (polovica môže byt hnedý)
- 160 g opečených a nasekaných vlašských orechov
- 4 vajíčka
- 210 g oleja
- 315 g nastrúhanej mrkvy
- 3 lyžice javorového sirupu
- 275 g hladkej múky
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- 1 kypriaci prášok
- 1/8 ks muškátového oriešku
- 1,5 lyžičky cejlónskej škorice
- 1 lyžičku mletého zázvoru
- citrónovú kôru, soľ
Krém
- 500 g tučného tvarohu
- 250 g bieleho jogurtu
- 100 g práškového cukru
- citrónovú kôru
Mrkvové čipsy
- 120 ml vody
- 150 g cukru
- 2 väčšie mrkvy
- práškový cukor
Postup:
- Ručne vymiešame olej, cukor, vajíčka, javorový sirup a citrónovú kôru. Pridáme mix suchých surovín (múka, kypriaci prášok, soľ, korenie). Primiešame jogurt a orechy a nakoniec mrkvu. Pečieme cca hodinu pri 155 stupňoch.
- Tvaroh, jogurt, práškový cukor a citrónovú kôru spolu vyšľaháme do hladkého hustého krému a následne natrieme na vychladnutý korpus.
- Ako posledné pripravíme mrkvové chipsy. Cukor necháme rozpustiť vo vode a 15 minút v ňom varíme na plátky nastrúhanú mrkvu. Vyberieme, necháme odkvapkať a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 120 stupňoch cca 20 minút. Potom pocukrujeme a opálime pištoľou tak, aby cukor skaramelizoval. Čipsami koláč dookola obložíme.