Chrumkavé toasty so šunkou, syrom či s inou náplňou môžete pripraviť na raňajky, desiatu aj večeru a málokoho nimi urazíte. Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na kvalitu u nás dostupných značiek. Hlavnú úlohu pri testovaní mali praktické skúšky zapekania sendvičov. Okrem chuti a vzhľadu sendviča je dôležité aj to, za aký čas ho dokáže spotrebič pripraviť.
Niektoré prístroje, ktoré zabodovali v senzorickom hodnotení, stratili v dĺžke prípravy a naopak. „Za rovnomernosť opečenia sme navyše nedali lepšiu než priemernú uspokojivú známku, prepečenie bolo síce dobré, ale nie všade rovnaké,“ konštatovala šéfredaktorka magazínu dTest Hana Hoffmannová. Odborníkov tiež zaujímala aj obsluha, kvalita spracovania, spotreba elektriny a bezpečnosť prístrojov.
Ako sa oň starať
Po každom použití odstráňte z povrchu zapekacích dosiek zvyšky pečiva i náplne a utrite ho vlhkou handričkou. Striktne sa vyhýbajte používaniu kovových a ostrých predmetov, čo platí aj pre vyberanie hotových sendvičov. Nepriľnavý povrch je často veľmi náchylný na poškriabanie. Na manipuláciu s toastami či na odstraňovanie pripečených zvyškov voľte drevené či plastové náčinie.