Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Delikatesy zo Štefánky: Pripravte si tradičný pokrm s receptom od šéfkuchára

Delikatesy zo Štefánky: Pripravte si tradičný pokrm s receptom od šéfkuchára

Zdroj: reštaurácia Štefánka

Reklama

Keď ich milujete, nie je čo riešiť. Ak máte radi ryby, pripravte si doma tradičné halászlé, ktoré podráždi chuťové poháriky všetkým fajnšmekrom.

Tradičné halászle

  • 1,5 kg kostí z rýb
  • 400 g filetov z rýb
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 100 g mletej červenej papriky
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • olej
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 ks PCR papriky
  • 350 g paradajok
  • čili papričky

Ako na to:

Cibuľu si opražíme na oleji, pridáme cesnak, nové korenie, celé korenie, bobkový list, mletú papriku a zalejeme vodou. Vložíme kosti, paradajky, papriku a pomalým varom varíme 4 hodiny, pokiaľ sa všetko nerozpadne. Potom prepasírujeme, vložíme kúsky rýb a na rezance nakrájanú papriku a paradajky, povaríme 5 minút.

Tip šéfkuchára z : Ak nám zostane vývar z rýb, môžeme ho použiť na prípravu paelly.

Zaujímavosť: Viac ako 50 % rybacej polievky sa v Maďarsku varí v kotlíku priamo na rybačke z čerstvo ulovených rýb.

Nie je to vôbec náročný recept, zvládne ho vari každý. Dobrú chuť!

Autor: ms, Nový Čas Nedeľa

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace