Tradičné halászle
- 1,5 kg kostí z rýb
- 400 g filetov z rýb
- soľ, mleté čierne korenie
- 100 g mletej červenej papriky
- celé čierne korenie
- nové korenie
- bobkový list
- olej
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ks PCR papriky
- 350 g paradajok
- čili papričky
Ako na to:
Cibuľu si opražíme na oleji, pridáme cesnak, nové korenie, celé korenie, bobkový list, mletú papriku a zalejeme vodou. Vložíme kosti, paradajky, papriku a pomalým varom varíme 4 hodiny, pokiaľ sa všetko nerozpadne. Potom prepasírujeme, vložíme kúsky rýb a na rezance nakrájanú papriku a paradajky, povaríme 5 minút.
Tip šéfkuchára z : Ak nám zostane vývar z rýb, môžeme ho použiť na prípravu paelly.
Zaujímavosť: Viac ako 50 % rybacej polievky sa v Maďarsku varí v kotlíku priamo na rybačke z čerstvo ulovených rýb.
Nie je to vôbec náročný recept, zvládne ho vari každý. Dobrú chuť!