Milovníci vajec, pozor! Prinášame vám trojicu receptov, v ktorých hrá prvé husle práve tento jedinečný slepačí prudukt. Žiaden stres, určite ich zvládnete pripraviť a efektné prekvapenie pre rodinu či návštevu je na svete.
Výdatné anglické wrapy
Otvoriť galériu
Výdatné anglické wrapy
Zdroj: Mike English
Počet porcií: 1
Potrebujeme:
- 1 stredne veľké vajce
- morskú soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
- nízkokalorický olej v spreji
- 2 pokrájané huby
- 1 pokrájaný plátok slaniny
- 4 cherry rajčiaky pokrájané na štvrťky (alebo 3 PL pečenej fazule)
- 1 uvarenú a pokrájanú klobásu s nízkym obsahom tuku
- 10 g nastrúhaného čedaru so zníženým obsahom tuku
Postup:
- Rozšľaháme vajce, dobre ho ochutíme soľou a korením a odložíme nabok.
- Panvicu vystriekame olejom a položíme na sporák na stredný plameň. Vložíme do nej huby, slaninu a cherry rajčiaky, a všetko opečieme. Tesne pred tým, ako je slanina opečená, primiešame pokrájanú klobásu a fazuľu (ak ju použijeme namiesto rajčiakov). Panvicu s opečenou slaninou odstavíme a odložíme nabok.
- Čistú panvicu s nepriľnavým povrchom vystriekame olejom, dáme na sporák na stredný plameň a vylejeme do nej rozšľahané vajce. Zvýšime ohrev na vysoký stupeň a vajce opekáme, kým nestuhne. Potom vajcový wrap obrátime a opečieme aj z druhej strany. Wrap bude veľmi tenký, preto sa bude opekať iba zopár minút.
- Vyberieme ho z panvice a položíme na tanier. Na jednu polovicu poukladáme prísady tvoriace plnku, ktorú posypeme syrom. Wrap zrolujeme alebo preložíme, prekrojíme na polovicu a podávame.