Milovníci vajec, pozor! Prinášame vám trojicu receptov, v ktorých hrá prvé husle práve tento jedinečný slepačí prudukt. Žiaden stres, určite ich zvládnete pripraviť a efektné prekvapenie pre rodinu či návštevu je na svete.
Wrapy de huevo
Otvoriť galériu
Wrapy de huevo
Zdroj: mike english
Počet porcií: 1
Potrebujeme:
- 1 stredne veľké vajce
- morskú soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
- pikantnú omáčku
- nízkokalorický olej v spreji
- ½ malej červenej cibule pokrájanej nadrobno
- ½ pokrájanej červenej papriky
- štipku granulovaného cesnaku
- 200 g mixu fazule v konzerve – scedeného a opláchnutého
- 20 g nastrúhaného čedaru so zníženým obsahom tuku
- štipku čerstvo nasekaného koriandra
Postup:
- Vajce rozšľaháme, osolíme, okoreníme, pridáme kvapku pikantnej omáčky a odložíme nabok.
- Panvicu vystriekame olejom a dáme na sporák na stredný plameň. Nasypeme do nej cibuľu, papriku, granulovaný cesnak, mix fazule, kvapku pikantnej omáčky a všetko opekáme asi 4 až 5 minút, kým nie sú cibuľa a paprika opečené. Potom pridáme syr a zmes miešame, kým sa syr neroztopí. Panvicu odstavíme z plameňa a odložíme nabok.
- Čistú panvicu s nepriľnavým povrchom vystriekame olejom a dáme na sporák na najväčší plameň. Keď je horúca, vylejeme do nej rozšľahané vajce a pootáčame ju, aby vajce rovnomerne pokrylo celý jej povrch. Opekáme ho, kým sa nevytvorí placka. Placku otočíme a opečieme ju aj na druhej strane. Wrap by mal byť veľmi tenký, takže by to malo trvať iba pár minút.
- Vajcový wrap vyberieme z panvice, jednu polovicu potrieme pripravenou plnkou a posypeme nasekaným čerstvým koriandrom. Zrolujeme ho alebo preložíme, prekrojíme napoly a podávame.