Milovníci vajec, pozor! Prinášame vám trojicu receptov, v ktorých hrá prvé husle práve tento jedinečný slepačí prudukt. Žiaden stres, určite ich zvládnete pripraviť a efektné prekvapenie pre rodinu či návštevu je na svete.
Yorkshirský pudingový wrap
Otvoriť galériu
Yorkshirský pudingový wrap
Zdroj: Mike English
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
- nízkokalorický olej v spreji
- 30 g hladkej múky
- 2 stredne veľké vajcia
- 75 ml nízkotučného mlieka
- morskú soľ
- 6 pokrájaných húb
- ½ pokrájanej cibule
- hrsť rukoly
- 2 plátky pečeného hovädzieho mäsa (zbaveného tuku)
- zeleným šalát
Postup:
- Rúru zahrejeme na teplotu 230 °C (teplovzdušnú na teplotu 210 °C) a okrúhlu formu na koláče (ø 23 cm) štedro vystriekame olejom. Vymastenú formu vložíme na 1 až 2 minúty do rúry, aby olej začal trochu peniť.
- Medzitým dáme do misky múku, vajcia, mlieko a štipku soli a rukou vypracujeme hladké cesto.
- Horúcu formu vyberieme z rúry, vylejeme do nej cesto a vložíme naspäť na 8 až 10 minút, kým sa yorkshirský puding po okrajoch formy nenafúkne a nemá zlatistú farbu. Nemal by byť príliš chrumkavý, pretože potom by sa ťažko roloval.
- Zatiaľ čo sa puding pečie, panvicu vystriekame trochou oleja a dáme ju na sporák na stredný plameň. Pridáme do nej huby a cibuľu a restujeme 4 až 5 minút, kým nie sú upečené a hnedé.
- Upečený yorkshirský puding vyberieme z formy a pokryjeme ho rukolou. Pridáme hovädzie plátky, cibuľu a huby, zrolujeme ho, prekrojíme napoly a podávame so šalátom.