Školy sa síce plošne nezatvorili, ale hygienici ich postupne v regiónoch zatvárajú. Už zase tu máme situáciu, keď rodičia pracujúci z domu majú pri sebe aj deti na home schooling.
Čo radí šéfkuchár Peter Duranský
Víťaz Slovenskej súťaže Bocuse d'Or
Otvoriť galériu
Peter Duranský
Zdroj: anc
Paradajkovo-avokádový sendvič s humusom
Potrebujeme:
- 1 avokádo
- 4 krajce toastového chleba
- 1 stredne veľkú paradajku
- 1 šalotku
- 80 g humusu
- 2 PL olivového oleja
- rukolové listy
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Toastový chlieb opečte v hriankovači a potrite ho humusom z každej strany. Medzi toasty vložte na plátky nakrájanú paradajku a avokádo, pridajte na jemno nakrájanú cibuľku a rukolové listy. Osoľte, pridajte čierne korenie a pokvapkajte olivovým olejom. Vrch „veže“ prikryte opäť toastovým chlebom.
Omeleta so zeleninou a syrom čedar
Potrebujeme:
- 1 jarnú cibuľku
- 3 vajcia
- 50 g syra čedar
- 15 g masla
- 30 g papriky
- 50 g cherry paradajok
- 2 PL kyslej smotany
- 1 PL horčice (môže byť aj dijonská)
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Nakrájajte najemno jarnú cibuľku, cherry paradajky nakrájajte na plátky a papriku na malé kocky. Na panvici rozpustite maslo a orestujte nakrájanú zeleninu. Medzitým si v miske vymiešajte vajíčka so smotanou, pridajte horčicu, soľ a čierne korenie. Zmes pridajte na panvicu k orestovanej zelenine, dôkladne premiešajte a prikryté nechajte na malom ohni smažiť. Približne po 5 minútach odokryte a posypte nakrájaným syrom, podávajte s úsmevom.