Čo tak ponúknuť rodinke alebo hosťom paprikáš z bažanta? Vyskúšajte a doprajte chuťovým pohárikom nebíčko v papuľke.
Potrebujeme na mäso:
- bažanta – 600 g
- 1 kg cibule
- soľ
- nové korenie
- celé čierne korenie
- mletú červenú papriku
- olej
- 250 g kyslej smotany
- 200 g hladkej múky
Potrebujeme na halušky:
- 500 g hladkej múky
- mlieko – podľa potreby
- soľ
- 2 vajcia
- olej
Postup:
Mäso:
Bažanta si opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, vložíme bažanta, opečieme, pridáme celé čierne korenie, nové korenie, zaprášime mletou paprikou, podlejeme a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, zahustíme múkou a kyslou smotanou.
Halušky:
Hladkú múku si zmiešame s mliekom, vajcami na husté cestíčko a nahádžeme do osolenej vody. Hotové halušky prepláchneme studenou vodou. Opekáme na oleji.
Tip šéfkuchára: Bažanta je vhodné namočiť do mlieka na 3 hodiny, čím sa zjemní chuť a tvrdosť mäsa.
Zauimavosť: Bažant patrí medzi najzdravšiu divinu. Jeho svalovina obsahuje plnohodnotné živočíšne bielkoviny, je málo tučný a bohatý na minerály. V jeho tuku nechýbajú nenasýtené mastné kyseliny
Prajeme dobrú chuť!