Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.12.2021 00:00 | PR články
PR článok

Lexus predstavil elektrický koncept ON/

Lexus na prehliadke Design Miami predstavil koncept nového elektrického vozidla pomenovaného ON/. Názov má evokovať spínač on/off reprezentujúci víziu uhlíkovo neutrálnej budúcnosti poháňanej elektrickými technológiami.

Prehliadka sa zameriava na elektrifikáciu, technológie a zákazkový dizajn, a to s dôrazom na osobne ladené prvky v aute zahŕňajúce intuitívne technológie a premyslené využívanie elektrifikácie.

Inštalácia je postavená na trojrozmernom plastickom stvárnení štúdie LF-Z Electrified Concept vyhotovenej z ocele a osvetlenej pomocou vstavaných LED zdrojov. Tesne nad zemou visí rozžiarený rám vozidla ako vízia udržateľnejšej budúcnosti, na ktorú sa stále viac zameriavame.

Otvoriť galériu

Podsvietená klenba aj v nábytku expozície

Exponát ukotvujú dve výkyvné ramená, obe zavesené v podsvietenej klenbe s poukazom na tradičnú architektúru, ktorá je ako základom občianskej infraštruktúry, tak ústredným bodom študijného programu Univerzity v Miami, tu s poukazom na pomyselnú bránu medzi súčasnosťou a budúcimi možnosťami.

Táto klenba sa odráža v nábytku so vstavanými LED zdrojmi navrhnutými špeciálne pre túto expozíciu, čím zároveň vznikli diskrétne zóny na chvíľku odpočinku a nabitie energie, ktoré odrážajú snahu značky o zásady omotenaši, teda mimoriadnu pohostinnosť.

Inštaláciu zjednocuje jedinečná schéma osvetlenia navrhnutá s cieľom zapojiť používateľov z celého sveta prostredníctvom interaktívneho virtuálneho modelu odhaleného online spoločne s fyzickým exponátom.

Otvoriť galériu

Japonské dizajnové zásady takumi a omotenaši

„Ako globálna značka presadzujúca japonské dizajnové zásady takumi (odborné remeselné spracovanie) a omotenaši (mimoriadna pohostinnosť) a poslanie budovať uhlíkovo neutrálnu budúcnosť ukazuje Lexus prvky, ktoré sú zásadné pre vysoko kvalitný dizajn dnešnej doby. Súčasne pritom odrážajú hodnoty, ktoré vyznávam ja osobne. Navrhovanie pre budúcnosť, ktorá je založená na spoločnom úsilí a je udržateľná, spravodlivá a kladie priority na jedinečné skúsenosti jednotlivcov, je hnacou silou mojej praxe aj práce so študentmi tu na Univerzite v Miami. Pri otvorení výstavy Design Miami/ sme zvedaví, ako sa verejnosť postaví k tejto inštalácii, či už osobne alebo online, a prijme našu víziu budúcnosti za svoju vlastnú,“ komentoval Germane Barnes, autor výstavy.

„Sme nadšení, že na prehliadke Design Miami predstavujeme tento pozoruhodný projekt od Germaneho Barnesa a Univerzity v Miami v rámci už štvrtého roka našej partnerskej spolupráce s veľtrhom,“ komentoval Brian Bolain, globálny šéf marketingu značky Lexus.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Premiér Robert Fico (vpravo) a maďarský premiér Viktor Orbán.
V Komárne sa stretli lídri Slovenska, Srbska a Maďarska: Ide o dôležitú vec!
Headsman's axe hewed in old wooden chunk
Váš Tip
Zbojník Tatarka príde opäť o hlavu: V centre Liptovského Mikuláša sa zopakuje história spred 195 rokov!
Sean Diddy Combs
Diddymu pribudli ďalšie ŽALOBY: Znásilnil 13-ročné dievča?! Zarážajúce NOVINKY
Na snímke obvinený Marián M. počas vynesenia rozsudku na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 25. januára 2024.
Foto
Proces s Magátom sa blíži do finále: Čelí obžalobe z extrémizmu! Aha, čo mu hrozí
Generálny tajomník OSN António Guterres.
Šéf OSN Guterres sa STRETNE s Putinom: Nečakaná reakcia našich susedov!
Foto
Brazílsky futbalista zažil nepríjemné prekvapenie: Dal si vytetovať meno dcérky a potom to prišlo
Hudobníka zradilo srdce.
Foto
Zdrvená vdova Feldeková po pitve: Čo mi zabilo manžela († 55)! Netušili, že...
Súd so Šeparnevom, ktorý postrelil študentku Mišku.
Foto
Študentku pripútal na vozík: Začal sa odvolací proces s bývalým pedagógom, ktorý postrelil Mišku
(ilustračné foto)
V kúpeľni sa umýval 11-ročný chlapec a ostalo náhle ticho: Otec vstúpil a krvi by sa mu nedorezali!
Martin Murcko po koncerte Kaliho utrpel vážnu autonehodu, ktorá mu zmenila život.
Osudná nehoda po koncerte Kaliho mu zmenila život: Murcko si na pohrebe otca nemohol ani poplakať!
(ilustračná foto).
Tragická zrážka 2 osobných VLAKOV: Hlásia obeť i ranneých!
Nízlova ušla do trenčianskeho bytu bývalého partnera Lobotu.
ZVRAT v živote Daniely Nízlovej: ÚTEK od sestry do Lobotkovho bytu! Akú úlohu v tom zohral súd?