Gastroprevádzky však majú naďalej smolu. Jedlo si minimálne do 25. decembra budete musieť vyzdvihnúť pri okienku, prípadne si ho nechať doviezť domov. Vyčerpaní majitelia a prevádzkari obľúbených podnikov vravia, že sa nad vodou držia len z posledných síl a opatrenia politikov považujú za nelogické. Ako sú na tom a čo odkazujú vláde?
Všetko je to nelogické
Massimo Attanasio (49), majiteľ a šéfkuchár Massimo ristorante, Bratislava
- Naše reštaurácie nie sú dotované na to, aby robili „take away“. Mám reštauráciu, ktorá bez toho, aby ste si sadli vnútri, nemôže prežiť. Všetko je to nelogické, keďže potraviny môžu byť plné ľudí, obchody môžu predávať topánky, ale nemôžu predávať šaty.
Drží nás nad vodou len rozvoz
Tibor Horváth (44) a Peter Kuniček (45), reštaurácia Fiesta Komárno
- Fungujeme na rozvoze jedál, to jediné nás drží, keďže je zima a ten okienkový predaj je veľmi slabý. Momentálne sa pre nás nemení nič, všetko ostáva takto, držíme sa nad vodou, ale je to ťažké.