Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2021 17:41 | Šport | Šport mix
Foto

Petra Vlhová otvorene: Musím brzdiť, lebo sa mi to znechutí! Aha, kde strávi Vianoce

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (26) si užíva voľnejší pretekársky program v prebiehajúcej sezóne.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Kým vlani naháňala body na všetkých podujatiach Svetového pohára, čo jej nakoniec vynieslo celkové prvenstvo, teraz sa zamerala na zimnú olympiádu v Pekingu a spolu s trénerom Maurom Pinim sa rozhodla viaceré preteky vynechať.

Otvorili sa jej tak nové možnosti na tréning a zlepšovanie sa, no hlavne má aj viac času sama na seba. "Ak by som pokračovala ako v minulej sezóne, tak sa mi to všetko znechutí," povedala.

Vlhová naposledy štartovala v slalome v Killingtone, kde koncom novembra obsadila druhé miesto za domácou Mikaelou Shiffrinovou, a najbližšie sa predstaví na budúci týždeň v utorok v obrovskom slalome vo francúzskom Courcheveli.

Pauzu využila na tréningový kemp v Copper Mountain v Colorade. "V Amerike nám bolo veľmi dobre, boli sme tam desať dní, aby sme si vyskúšali ten sneh. Je iný ako v Európe, agresívnejší, lebo je tam sucho. Chceli sme veľa natrénovať a vyskúšať si aj materiál. Preto sme vynechali preteky, mali sme dobré podmienky a chceli sme sa dobre pripraviť," uviedla počas videomítingu s médiami.

Obhajkyňa celkového prvenstva je momentálne doma v rodnej krajine, kde sa zdrží do stredy. Potom cestuje trénovať do Sestriere a v nedeľu sa presunie do francúzskeho strediska Courchevel.

Oproti vlaňajšku si tak dokázala počas náročnej sezóny nájsť aj čas na seba a mohla sa zastaviť doma. "Celkom som si to užila, v porovnaní s minulým rokom je to niečo úplne iné. Mám viac času pre seba, nemusíme sa toľko naháňať a po pretekoch hneď odlietať na ďalšie. Vlani som nemala ani čas na tréning, teraz máme veľa času skúšať nové veci.

Nie som ani taká unavená, pretože cestovanie a neustále preteky zoberú naozaj veľa síl. Je to úplne iné a som s tým spokojná. Po vlaňajšej sezóne to bolo náročné, toto mi vyhovuje viac, pretože sa môžem zlepšovať a pokúsim sa to ukázať v nasledujúcich pretekoch," uviedla Vlhová, ktorá sa počas kempu v Amerika zamerala hlavne na techniku a skúšku materiálu.

Ten si chce pred pretekmi otestovať ešte v Sestriere: "Preto tam ideme už v stredu, predsa len v Amerike je sneh trochu iný. Uvidíme, ako sa to ukáže teraz a na akých lyžiach pôjdem."

V nasledujúcich týždňoch pred ZOH bude mať nabitejší program, keďže doň zaradí už aj rýchlostné disciplíny. V nich by sa mala predstaviť v Zauchensee, podľa všetkého v Garmisch-Partenkirchene a potom aj v Pekingu.

Pod piatimi kruhmi bude štartovať okrem technických disciplín i v kombinácii a super-G. A práve zimné hry sú hlavný cieľ na sezónu: "Nastavila som sa tak, že nejdem na veľký glóbus a preto teraz nie som pod tlakom v SP. Ja si sama na seba vytváram najväčší tlak a to, čo je okolo mňa, sa snažím už neriešiť. Všetko je otvorené, sme len na začiatku decembra, máme ďaleko do ZOH a ja sa budem snažiť si tú formu udržať a aby vyvrcholila vo februári. Ale je to ešte otvorené, je to ďaleko, bude to o jednom dni," uviedla.

Vlhová sa okrem športovej zameriava aj na mentálnu prípravu, ktorá je pre ňu rovnako dôležitá: "Myslím si, že v športe je to veľmi dôležité. Keď ste na vrchole, ľudia to berú ako samozrejmosť, že musíte stále vyhrávať. No aj my sme len ľudia. Ak by som pokračovala ako v minulej sezóne, tak sa mi to všetko znechutí.

Je treba nájsť balans medzi pretekmi, tréningami, pre mňa je dôležité cítiť sa dobre a potom môžem podávať dobré výkony."

Vlhová si stihne užiť aj vianočné sviatky, strávi ich v rodinnom okruhu a s priateľom, no rovnako ako vlani v Taliansku: "Je pre mňa jednoduchšie byť v zahraničí. Budeme spolu aj s rodinou a priateľom, ktorý príde za mnou. Budem sa môcť aj pripravovať a trénovať a je to pre mňa ideálne.

Doma som toho veľa nestihla, ešte sa trochu trápim s časovým posunom, ale piekli sme už včera s maminou a stromček budem zdobiť v Taliansku. Takže stihnem všetko a teším sa na to."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Herečka bola považovaná za sexsymbol 50. rokov.
Foto
Žijúca legenda: Sophia Loren oslavuje 90. narodeniny! Spoznáte ju ešte?
Mohamed Al Fayed († 94), otec Dodiho Al Fayeda († 42), ktorý bol priateľom lady Diany († 36), bol posmrtne obvinený zo znásilnenia.
Foto
Priateľ († 42) princeznej Diany († 36): Temné ODHALENIE o jeho otcovi († 94)! Otrasné, čo mal robiť ženám
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Tragický útok v Rotterdame: Ozbrojený muž zaútočil na viacero osôb
Britský minister zahraničných vecí David Lammy vyzval vo štvrtok na okamžité prímerie medzi Izraelom a libanonským militantným hnutím Hizballáh.
Britský minister zahraničných vecí vyzval na okamžité prímerie: Reaguje tak na eskaláciu napätia
Mesiac obieha okolo planéty Zem
Planéta Zem čoskoro získa nový mesiac, ale... Má to jeden veľký háčik
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Stoltenberg po 10 rokoch odchádza z čela NATO: Varovanie pre Spojené štáty a Európu!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajina sa chystá na niečo prelomové: Veľké zmeny sa dotknú celej krajiny
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci sa venovali návrhu na prijatie uznesenia: Reagovať má na začlenenie nového práva do Charty základných práv EÚ
Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin
Šéf ruskej dumy šokoval najnovším vyhlásením: Slová o svetovej VOJNE a SATANOVI
Vykurovanie
Dobrá správa pre obyvateľov Žiaru nad Hronom: Odstávka je na konci!
Princ George prišiel na svet 23. júla v roku 2013.
Foto
Princezná Kate musela po pôrode prekusnúť horkú pilulku: Pravidlo, ktoré ju ranilo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Shengen nie je podľa Blanára úplne funkčný: Nelegálna migrácia si vyžaduje riešenie