Čas Vianoc sa nezadržateľne blíži. Upratovanie, výzdoba a vypekanie dobrôt sú v plnom prúde a inak to nie je ani u našich celebrít, ktoré sa podelili o svoje najlepšie recepty.
Medovníky
Wanda Hrycová (43)
Otvoriť galériu
Wanda Hrycová (43).
Zdroj: anc
Potrebujeme:
- 400 g hladkej múky
- 120 g medu
- 160 g práškového cukru
- 60 g studeného masla
- 2 vajcia
- 1PL perníkového korenia
- 1ČL sódy bikarbóny
Postup:
- Všetko spolu vymiešame a hotové cesto dáme do chladničky min. na 1 hodinu, potom vyvaľkáme, vykrojíme a dáme na 7 - 10 min. piecť na 160 °C, treba vyskúšať, podľa rúry. Po upečení ešte teplé potrieme vyšľahaným bielkom.