Zamatová roláda
Andrea Heringhová (41)
Potrebujeme:
Cesto:
- 6 vajec
- 1 PL kryštálového cukru
- 1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny
- 3 PL kakaa
- tuk
- múku
Plnka:
- 2 dl mlieka
- 1žĺtok
- 3 PL hrubej múky
- 250 g masla
- 7 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kakaa
Na pečenie: alobal
Postup:
- Vyšľaháme bielky, pridáme cukor (tuhý sneh), žĺtky, kakao so sódou bikarbónou. Zmes vylejeme na plech s vymasteným a múkou vysypaným alobalom a pečieme 5 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime alobal a cesto natrieme najskôr bledou plnkou, potom tmavou plnkou a zavinieme do rolády. Cesto je veľmi jemné, preto alobal odstraňujeme opatrne.
Plnka:
- Mlieko, žĺtok a múku spolu uvaríme, necháme vychladnúť, potom pridáme maslo, práškový a vanilkový cukor a spolu vymiešame. Plnku rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao.