Kokosové čapice s malinami
Počet porcií: 12
Potrebujeme
Malinová roláda
- 4 vajcia
- štipku soli
- 80 g kryštálového cukru
- 40 ml slnečnicového oleja
- 80 g hladkej múky
- 50 g medu
- 50 ml vody
- 100 g malinového džemu
Krém
- 500 g šľahačky (40 %)
- 250 g mascarpone
- 80 g práškového cukru
Ešte potrebujeme
- 200 g čerstvých malín
- 150 g strúhaného kokosu
Postup
Malinová roláda
Bielka šľaháme so štipkou soli a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme dotuha. Do nadýchanej peny opatrne, už len ručne, zapracujeme najprv žĺtka zmiešané s olejom a potom preosiatu múku. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 10 – 15 minút.
Med zmiešame s vodou. Ešte teplý upečený korpus opatrne preklopíme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie a potrieme medovým sirupom. Pridáme vrstvu džemu a jeden okraj necháme voľný, aby džem pri rolovaní nevytekal. Korpus pevne rolujeme smerom k voľnému okraju. Natesno ho zabalíme do fólie a necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
Krém
Všetky suroviny spolu vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s veľkou hladkou špičkou. Stuhnutú roládu nakrájame na približne 2 cm široké pláty. Uložíme ich na dosku, do stredu každého plátku položíme malinu a okolo maliny pomocou cukrárskej špičky vytvoríme čapicu. Krémové čapice posypeme kokosom a dozdobíme malinami. Kokosové čapice necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
Tip: Pri pečení dávame pozor. Ak by sa korpus pripiekol, nemohli by sme ho rolovať.
Viac receptov nájdete na www.kuchynalidla.sk