Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.12.2021 11:59 | Šport | Tenis

Polášek a Schmiedlová najlepšími tenistami roka: V ankete triumfovali po tretí raz

Filipa Poláška a Annu Karolínu Schmiedlovú vyhlásili v bratislavskom NTC za slovenských Tenistov roka 2021. Obaja zvíťazili v tradičnej ankete Slovenského tenisového zväzu (STZ) tretíkrát.

Slávnostný galavečer sa v tomto roku neuskutočnil pre pandémiu koronavírusu, mená laureátov oznámili na utorkovej tlačovej konferencii.

Juniorom roka sa stal Peter Benjamín Privara, titul Juniorka roka patrí Biance Behúlovej. Ocenenie pre Talent roka si odniesla Lucia Hradecká. Najlepším tímom je ženské družstvo Slovenska, ktoré na turnaji Billie Jean King Cup prehralo s družstvom Španielska 1:2 a zvíťazilo nad tímom USA 2:1. Celkovo tak obsadilo 5. až 8. miesto na MS družstiev v tenise.

"Som rád, že sme sa dostali na záverečný turnaj. Chcem sa poďakovať celému realizačnému tímu a dievčatám, lebo podávali skvelé výkony," uviedol kapitán družstva Matej Lipták.

Polášek triumfoval v ankete, do ktorej svojimi hlasmi prispeli funkcionári, členovia Siene slávy, tréneri a novinári, pred Alexom Molčanom. Víťaz dostal 190 bodov, Molčan mal o 35 bodov menej. Tretí skončil vlaňajší víťaz ankety Norbert Gombos so 76 hlasmi. Polášek zároveň získal cenu pre najpopulárnejšieho slovenského tenistu za rok 2021 podľa internetového hlasovania na stránke www.stz.sk.

Pre Poláška bol rok 2021 úspešný. Spolu s Ivanom Dodigom zvíťazili vo štvorhre na Australian Open, na US Open sa dostali do semifinále. S druhým partnerom Johnom Peersom triumfovali na turnaji ATP 1000 v Indian Wells a dostali sa do finále turnaja ATP 250 v San Diegu. Slovenský tenista štartoval aj na OH v Tokiu, kde sa prebojoval do 2. kola. Zúčastnil sa aj na turnaji Masters v Turíne. V súčasnosti je na 9. mieste rebríčka ATP vo štvorhre.

"Chcem sa poďakovať mojim trénerom a realizačnému tímu, nemali to so mnou ľahké. Ešte väčšie poďakovanie patrí mojej rodine, najmä priateľke, ktorá to so mnou stále dáva. Verím, že podobné trofeje ešte pribudnú a že s novým parťákom budeme ešte úspešnejší," uviedol Polášek.

Schmiedlová zvíťazila v ankete so ziskom 219 bodov a pred kolegyňou z fedcupového tímu Viktóriou Kužmovou triumfovala o 126 bodov. Tretia Kristína Kučová získala 85 bodov. Rovnaké poradie v ankete medzi ženami bolo aj vlani. Schmiedlová je v súčasnosti je na 85. mieste rebríčka WTA vo dvojhre, tento rok zvíťazila na turnaji WTA 125 v Belehrade. Na US Open sa dostala do 2. kola a je štvrťfinalistka turnajov WTA v Kluži, Tenerife, Saint Malo, Monterrey a Guadalajare. "Bol to veľmi ťažký rok a chcem sa poďakovať všetkým, ktorí pri mne stáli v tomto období," uviedla Schmiedlová po prevzatí ceny.

Prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Tibor Macko vo svojom príhovore vyjadril nádej, že slovenský tenis bude úspešný aj v roku 2022: "Vzhľadom na situáciu sme museli vyhlásiť anketu takto. Ale teší ma, že v uplynulom roku sa uskutočnili všetky súťaže. Ženám sa darilo na turnaji Billie Jean Kingovej a mužom sa v Davis Cupe podarilo zdolať Chile. Našim reprezentantom chcem popriať pokojné vianočné sviatky a veľa úspechov v ďalšom roku."

Ceny na slávnostnom akte odovzdávali splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera a Miloš Mečíř, obaja bývalí úspešní tenisti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Dve aktivistky poškodili ropovod, skončili za mrežami: Súd s nimi nemal zľutovanie
Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh
Daniel bol nútený počúvať cez telefón, ako bola jeho manželka Nicola brutálne dobodaná na smrť.
Foto
Daniel cez telefón počul, ako brutálne vraždia jeho manželku († 37): Jeho slová lámu srdce
Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Stránka na sociálnej sieti sa vydávala za bratislavskú zoo: Polícia varuje! O čo podvodníkom išlo?
(ilustračné foto)
TAJNÝ recept odhalený: Namiešajte si tento nápoj a vyhnite sa chorobám! Je to jednoduché
Fotky z oslavy Roberta Fica zverejnila Jana Vaľová.
Foto
Fico oslavuje 60-tku vo veľkom štýle: Premiér dostal exkluzívny dar! Pozrite sa na to